δακρύζει-όλη-η-χώρα-αυτοί-είναι-οι-5-ελλ-35670

Δακρύζει όλη η χώρα: Αυτοί είναι οι 5 Ελληνες που σκοτώθηκαν στο τροχαίο στη Λιβύη τόσο άδικα

Πέντε νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός του φρικτού τροχαίου που συνέβη λίγο ώρα μετά την προσγείωση της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο φρικτό τροχαίο έχασαν τη ζωή τους δύο στρατιωτικές νοσηλεύτριες-γιατροί, ένας άνδρας τον ελληνικών ειδικών δυνάμεων και δύο διερμενείς. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες και οι διερμενείς είναι γυναίκες, ωστόσο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σχολείου της Βεγγάζης, Γιώργος Σαγιάνος, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι δύο από τους πέντε νεκρούς Έλληνες της ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη είναι παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη, τα οποία εκτελούσαν χρέη διερμηνέα για την ελληνική αποστολή, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω το φύλο.

Η είδηση προκάλεσε χθες σοκ. Η ελληνική ανθρωπιστική αποστολή που μετέβη στη Λιβύη προκειμένου να παράσχει βοήθεια στην πληττόμενη από τις πλημμύρες χώρα έφθασε χθες το μεσημέρι στη χώρα και αμέσως επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο με κατεύθυνση την Ντέρνα. Στο δρόμο του ταξιδιού που αναμενόταν να κρατήσει περί τις 4 ώρες, το λεωφορείο ενεπλάκη σε ένα τρομακτικό τροχαίο. Υπήρξε μετωπική σύγκρουση με άλλο όχημα και το λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες. Στο λεωφορείο μετέβαιναν 19 άτομα, τα 16 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.

Γιατί το ΓΕΕΘΑ αρχικά μιλούσε για ελαφρά τραυματίες

Εντωμεταξύ, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι στην αρχική του ανακοίνωση το ΓΕΕΘΑ μιλούσε για ελαφρά τραυματίες από το τροχαίο.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου αυτή ήταν η αρχική ενημέρωση που είχαν από τη Λιβύη, για ελαφρά τραυματίες. Οπως ανέφεραν δεν υπήρχαν άλλες πηγές πληροφόρησης δεδομένου ότι τα κινητά δεν πιάνουν στην Λιβύη και τα δορυφορικά τηλέφωνα καταστράφηκαν στο τροχαίο. Στη συνέχεια, όπως υποστηρίζουν, το υπουργείο Υγείας της Λιβύης ανακοίνωσε ότι υπάρχουν νεκροί Ελληνες από το τροχαίο πριν ενημερώσει πρώτα την Αθήνα. Ακολούθως, όταν ενημερώθηκαν επισήμως για τους νεκρούς, ενημέρωσαν τις οικογένειες των θυμάτων και ακολούθως εξέδωσαν την δεύτερη ανακοίνωση με τους νεκρούς και τους αγνοούμενους.

Η τραγική ιστορία μιας εκ των νεκρών

Εντωμεταξύ το Creta24 παρουσιάζει την τραγική ιστορία της μιας εκ των νεκρών, που υπηρετούσε ως νοσηλεύτρια στην Πολεμική Αεροπορία. Σύμφωνα με το κρητικό μέσα ο αδελφός της είχε επίσης σκοτωθεί σε τροχαίο ενώ η οικογένειά της είχε χάσει και τον θείο της, πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας, εν ώρα καθήκοντος.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ