η-ευρωπαϊκή-επιτροπή-έδωσε-το-πράσι-43440

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «έδωσε» το πράσινο φως σε όλα τα αιτήματα που έθεσε ο Σύλλογος Θuμάτων Τεμπών

Με τη φράση «σας ευχαριστούμε που είστε δυνατή», η εισηγήτρια της επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου για το έγκλημα στα Τέμπη απευθύνθηκε στη Μαρία Καρυστιανού και ανακοίνωσε ότι η υπόθεση θα παραμείνει ανοιχτή.

«Σας ευχαριστούμε που είστε δυνατή. Η αναφορά πάει στην TRAN, πάει στη LIBE, παραμένει ανοιχτή. Θα ζητήσουμε και μία γραπτή ενημερωμένη απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» υπογράμμισε η J. Toom.


Στην αίθουσα επικρατούσε συγκίνηση, καθώς αρκετός κόσμος βούρκωσε όταν άκουγε την συγκλονιστική ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού, ενώ στο τέλος τα χειροκροτήματα ήταν θερμά.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 28-2-2023» Μαρία Καρυστιανού μίλησε όρθια σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των νεκρών και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Όπως σημείωσε η Μαρία Καρυστιανού, «αυτό που μας οδήγησε σήμερα εδώ, είναι μια αλληλουχία κάκιστων χειρισμών και μεθοδεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης, που προσβάλλει τη μνήμη των νεκρών μας και την αξιοπρέπεια των θυμάτων που επιβίωσαν. Ουσιαστικά παραβιάζει κατάφωρα θεμελιώδεις αρχές του Κράτους Δικαίου. Με λίγα λόγια σήμερα μας έφερε εδώ η απελπιστική κατάρρευση της εμπιστοσύνης που βιώνουμε στην Ελλάδα, σε σχέση με την ορθή λειτουργία των θεσμών».

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ