η-μεγάλη-μπίζνα-κιβωτός-τα-28-000-000-e-οι-2-γυν-129

Η μεγάλη “μπίζνα” Κιβωτός: Τα 28.000.000 €, οι 2 γυναίκες που τα διαχειρίζονται, η Πόρσε και οι κρουαζιέρες

Μετά τις καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου», σε δύο μέτωπα κινείται η έρευνα για την υπόθεση που παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Από τη μία πλευρά οι Αρχές καλούνται να ερευνήσουν εάν ισχύουν οι πολύ σοβαρές καταγγελίες για παιδική εργασία, απομάκρυνση παιδιών από το σχολείο, τιμωρίες απομόνωσης και κακοποιητικές συμπεριφορές και από την άλλη στο μικροσκόπιο της οικονομικής αστυνομίας θα μπουν η περιουσία του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας και των στενών τους συνεργατών.

«Κιβωτός του Κόσμου»: Αναμένεται οικονομικός έλεγχος

Σύμφωνα με το Mega, ο οικονομικός έλεγχος της Κιβωτού έδειξε ότι την περίοδο 2017-2021, οι δωρεές στην οργάνωση άγγιξαν το αστρονομικό ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, η Οργάνωση έλαβε κρατική επιχορήγηση 100.000 ευρώ.

Όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα της δομής, ανάμεσα στους χορηγούς είναι μεγάλες ναυτιλιακές εταιρίες, πετρελαιοειδή, μεγάλες εταιρίες τροφίμων. «Θα πρέπει το νέο ΔΣ να κάνει μια καταγραφή του ενεργητικού και του παθητικού, της ακίνητης και κινητής περιουσίας και αν διαπιστωθεί υπεξαίρεση, τότε ανάλογα με το ποσό θα ενεργήσει ο εισαγγελέας», είπε, μιλώντας στην εκπομπή “LIVE NEWS” ο Στέλιος Σούρλας, δικηγόρος.

Σύμφωνα με τον κ. Σούρλα, «Πάνω από 150.000 ευρώ είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Μας προκαλεί εντύπωση ότι δε γίνονταν έλεγχοι αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Οι υπηρεσίες πρέπει να είναι πάνω από τις δομές».

Επιπλέον η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή κατέχει το 50% της “Κιβωτού”, η οποία είναι στα “χαρτιά” Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) και το άλλο 50% βρίσκεται στα χέρια της ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ζει μόνιμα στη Χίο.

Επιπλέον σοκάρει η μαρτυρία μιας γυναίκας, η οποία αποκάλυψε πως μόλις ήρθε σε επαφή με τη δομή της Καλαμάτας προκειμένου να δηλώσει την επιθυμία της να βοηθήσει και να στηρίξει το έργο, της ζήτησαν χρήματα και δεν δέχτηκαν τα υλικά αγαθά που είχε να προσφέρει.

Κιβωτός του Κόσμου

«Μόλις επικοινωνήσαμε σε στέλεχος που βρισκόταν σε θέση ευθύνης μας ανέφερε πως δεν έχουν ανάγκη από υλικά αγαθά αλλά από χρήματα. Μας έκανε εντύπωση… Μας φάνηκε εντελώς άκομψο και περίεργο» αναφέρει η καταγγέλλουσα.

Μαρτυρία πρώην φιλοξενούμενου: «Κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα»

Όπως αναφέρουν πρώην φιλοξενούμενοι στις δομές, οι δυο τους κυκλοφορούσαν με πανάκριβα τζιπ και άλλα πολυτελή αυτοκίνητα, είχαν οδηγό και έκαναν πολυτελείς κρουαζιέρες.

“Ερχόντουσαν και ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα με πανάκριβα αυτοκίνητα στην δομή στην Πωγωνιανή. Porsche Cayenne με φιμέ τζάμια, πανάκριβα αυτοκίνητα τα οποία οδηγούσαν οι ίδιοι, η πρεσβυτέρα και ο πάτερ Αντώνιος”, σημείωσε κάτοικος των Ιωαννίνων στο “Live News”.

Επιβάτες κρουαζιέρας με προορισμό την Τουρκία ακόμη θυμούνται το αυτοκίνητο στο οποίο μπήκε ο πάτερ Αντώνιος μόλις βγήκε από το κρουαζιερόπλοιο. “Αποβιβάστηκαν και μπήκαν σε ένα μεγάλο τζιπ Mercedes αυτός, με σκούρα τζάμια κιόλας να μην φαίνεται, με οδηγό”, ανέφερε επιβάτης στην ίδια εκπομπή.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ