η-νεκροψία-έδωσε-απαντήσεις-αυτή-είνα-6960

Η νεκροψία έδωσε απαντήσεις: Αυτή είναι η σπάνια ασθένεια που είχε η 15χρονη μαθήτρια που πέθανε στα Τρίκαλα

Τρίκαλα: Γνώριζαν το πρόβλημα υγείας της 15χρονης

Η νεκροψία της 15χρονης μαθήτριας έδωσε απαντήσεις για τον ξαφνικό θάνατο του κοριτσιού στα Τρίκαλα. Η αδικοχαμένη κοπέλα έπασχε από συγγενή πλήρη κολποκοιλιακό αποκλεισμό.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Alpha, η ιατροδικαστής ελέγχει αν το πρόβλημα υγείας που είχε η 15χρονη από τον Βύρωνα είναι το αίτιο που προκάλεσε τις ανακοπές και η κοπέλα κατέληξε στη σχολική εκδρομή.

Το αδικοχαμένο κορίτσι υπέστη δύο ανακοπές και όπως υπογραμμίζει ο ALPHA, η ιατροδικαστής που πραγματοποίησε τη νεκροψία-νεκροτομή στη σορό της, εξετάζει το παθολογικό υπόβαθρο που δεδομένα υπήρχε, ενώ προσπαθεί να διαπιστώσει μέσα από τις εξετάσεις που πραγματοποιεί, αν το θέμα υγείας που αντιμετώπιζε ήταν το αίτιο που προκάλεσε τις δύο ανακοπές.

Το άτυχο κορίτσι και η οικογένειά της γνώριζαν ότι αντιμετώπιζε το πρόβλημα υγείας, αλλά δεν της είχαν βάλει περιορισμούς στην άθληση και έτσι, η κοπέλα έκανε χορό, πολεμικές τέχνες και ήταν ιδιαίτερα δραστήρια, με την ασθένεια να μην αποτελεί εμπόδιο στην καθημερινότητά της.

Ο διευθυντής του σχολείου στον Βύρωνα επεσήμανε ότι «ξαφνικά έπεσε το παιδί από την καρέκλα, ενώ τις πρώτες βοήθειες προσέφερε ο γιατρός που συνόδευε τα παιδιά στην εκδρομή. Αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ, ενώ στο νοσοκομείο δόθηκε τιτάνια μάχη από τους γιατρούς, οι οποίοι επί δύο-δυόμισι ώρες προσπαθούσαν να κάνουν ανάνηψη, χωρίς να τα καταφέρουν».

Τρίκαλα: Η 15χρονη μαθήτρια ήταν αθλήτρια

Όπως σημείωσε στον ALPHA o παππούς της 15χρονης «ήταν ένα ελάχιστο (σ.σ.: πρόβλημα υγείας), την είχαν δει και καθηγητές καρδιολογίας. Είχε κάτι ανεπαίσθητο, που ήθελε, απλά, προσοχή. Δεν ανέβαζε πάρα πολλούς σφυγμούς το παιδί. Έκανε και πολεμικές τέχνες και χορό και γυμναστική, κανονικά. Ήθελε να γίνει γιατρός».

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ