θάνατος-βρέφους-στην-άρτα-ελεύθερος-ο-3-8224

Θάνατος βρέφους στην Άρτα: Ελεύθερος ο 37χρονος πατέρας του 5,5 μηνών βρέφους, τον στηρίζει η μητέρα

Άρτα: Ελεύθερος μετά την απολογία του ο 37χρονος πατέρας

Ο 37χρονος πατέρας του 5.5 μηνών βρέφους αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του. Ειδικότερα μετά τον θάνατο του μωρού που ξεχάστηκε στο αυτοκίνητο για οχτώ ώρες, ο χαροκαμένος πατέρας αφέθηκε ελεύθερος με περιορισμό της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο ίδιος, προσήλθε μόνος του στο ανακριτικό γραφείο λίγο μετά τις 9:30 το πρωί, με σκυμμένο το κεφάλι.

Όσα είπε ο δικηγόρος του πατέρα του βρέφους

«Η δίωξη που αρχικά του ασκήθηκε ήταν ορθή με τα στοιχεία που είχαν ανακρίτρια και εισαγγελέας. Ελπίζω ότι η κατηγορία θα μεταβληθεί σε ανθρωποκτονία από αμέλεια» σχολίασε ο δικηγόρος του 37χρονου μετά την απόφαση να μην προφυλακιστεί ο πελάτης του.

Όπως είπε για τον 37χρονο «ο άνθρωπος έχασε την επίγνωση της υπάρξεως του παιδιού του. Επειδή ήταν ιδιαίτερα κουρασμένος από τους πόνους του μωρού που έβγαζε τα δόντια και είχε κολικούς, η γυναίκα του είχε ατύχημα και φοβόταν να πάει το παιδί στον παιδικό και έτσι το πήγε αυτός. Σταμάτησε να πάρει έναν καφέ με το παιδί στο πίσω κάθισμα. Εκείνη την ώρα σταμάτησε το μυαλό του, πήγε στη Λευκάδα εκτέλεσε το έργο του, όταν πήγε η γυναίκα του να πάρει το παιδί, αντιλήφθηκε ότι δεν είχε αφήσει το παιδί. Έτρεξαν και οι δύο εκεί και καταλαβαίνετε ότι κανείς δεν θα ήθελε να είναι κανείς στη θέση αυτή».

Σύμφωνα με τον ίδιο «η γυναίκα του 37χρονου είναι στο πλευρό του, συναντήθηκαν με την υποστήριξη του νοσοκομείου».

Πιθανό το σενάριο να μην γίνει το Σάββατο η κηδεία του βρέφους από την Άρτα

Το ενδεχόμενο να μην τελεστεί αύριο η κηδεία του 5,5 μηνών βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο όταν το ξέχασε στο αυτοκίνητο του ο 37χρονος πατέρας του, συζητούν οι γονείς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr στη χθεσινή πρώτη συνάντηση που είχε το ζευγάρι από την Άρτα στο νοσοκομείο μετά το μαρτυρικό θάνατο του βρέφους, συζήτησαν για την κηδεία του παιδιού τους που επρόκειτο να γίνει αύριο, Σάββατο.

Η απόφαση των παππούδων να γίνει η ταφή του παιδιού στο χωριό Περδικορράχη της Άρτας, τόπος καταγωγής της μητέρας βρίσκει αντίθετο το ζευγάρι, οι οποίοι θέλουν το παιδί τους να κηδευτεί σε άλλο μνήμα στην Άρτα ώστε να μπορούν να πηγαίνουν πιο συχνά να του ανάβουν κερί, σύμφωνα με στενά συγγενικά πρόσωπα της οικογένειας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι παππούδες αρχικά είχαν πάρει αυτή την απόφαση επειδή οι δυο γονείς ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δεν ήθελαν να τους επιβαρύνουν με το θέμα της ταφής. Όταν όμως ενημερώθηκαν οι γονείς για αυτή την απόφαση φαίνεται να άλλαξαν τα σχέδια για την ταφή του βρέφους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για να αλλάξει η αυριανή κηδεία χρειάζεται η παρέμβαση του εισαγγελέα. Έτσι αν δεν προλάβουν μέχρι αύριο, η κηδεία θα γίνει κάποια άλλη μέρα, διαφορετικά θα τηρηθεί ό,τι έχει αποφασιστεί ήδη.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ