λουίζα-το-μαγικό-βότανο-που-βοηθάει-2185

Λουίζα: Το «μαγικό» βότανο που βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού, ανακουφίζει από ημικρανίες, επουλώνει πληγές και αδυνατίζει

Λουίζα: Ποιες είναι οι θαυμαστές ευεργετικές ιδιότητές της

Το φυτό που φέρει το όνομα λουίζα είναι σε πολλούς άγνωστο. Πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα μαγικό βότανο με ευεργετικές ιδιότητες που μπορεί να πραγματοποιήσει μέχρι και θαύματα. Πιο συγκεκριμένα, θεραπεύει νοσήματα του πεπτικού συστήματος και βοηθάει κατά πολύ όταν υποφέρουμε από διάφορες άλλες παθήσεις.

Όπως αναφέρεται σε βιβλία βοτανολογίας η λουίζα ή αλλιώς στη λατινική γλώσσα «lippia citriodora» κατατάσσεται στην οικογένεια των verbenaceae, περιλαμβάνει περίπου 250 είδη και κατάγεται από την Αμερική.

Στην εποχή μας είναι γνωστή και ως λιππία αλλά και λεμονόχορτο μιας και η μυρωδιά της θυμίζει έντονα λεμόνι. Όταν τα λογχοειδή πράσινα φύλλα της λουίζας βράσουν, θα αισθανθείτε μια ευχάριστη ξινή γεύση στον ουρανίσκο σας που θα σας χαρίσει ευεξία και ανάταση. Στην Κρήτη επίσης θα ακούσετε να την αποκαλούν γοργογιάννη. 

Λουίζα: Το μαγικό βότανο που δημιουργεί θαύματα

Αυτό το μαγικό βότανο, λοιπόν, δημιουργεί θαύματα και φροντίζει για την καλή σας υγεία με πολυάριθμους τρόπους τόσο ως αφέψημα ή ως λάδι αλλά όσο και από τα άνθη ή τα φύλλα του. Συνιστάται απαραίτητα η χρήση του λόγω της ευεργετικής της ιδιότητας στον οργανισμό σας, αφού θεραπεύει διάφορα νοσήματα του πεπτικού συστήματος και βοηθάει όταν υποφέρετε.

Δυσπεψία, μετεωρισμό, νευραλγίες και κολικούς στομάχου, διάρροια και αιμορραγία.

Βοηθάει στην αποβολή περιττών υγρών και στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

Είναι διουρητικό και αντιπυρετικό.

Ανακουφίζει από ημικρανίες.

Καταπολέμα νευρικές κεφαλαλγίες και πόνους αυτιών.

Περιέχει αφροδισιακές ιδιότητες.

Το έγχυμα του βοτάνου επουλώνει πληγές και καθαρίζει αποτελεσματικά το πρόσωπό σας.

Τέλος, σημειώνεται ότι η λουίζα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή βότανα για αδυνάτισμα μιας και το ρόφημά της φαίνεται να μειώνει την κατακράτηση υγρών και το αίσθημα πείνας.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ