άγιος-παΐσιος-οι-διάσημοι-έλληνες-που-8878

Άγιος Παΐσιος: Οι διάσημοι Έλληνες που τον γνώρισαν από κοντά, οι συγκλονιστικές ιστορίες και τα προφητικά λόγια

Άγιος Παΐσιος: Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις από διάσημα πρόσωπα για τον βίο του Αγίου

Ο Άγιος Παΐσιος θεωρείται για τους χριστιανούς ένας πνευματικός φάρος της ορθόδοξης εκκλησίας, ο οποίος στα χρόνια της ζωής του κατάφερε να φωτίσει το πλήθος και να χαρίσει τα πιο πολύταμα αγαθά με τον λόγο και το παράδειγμά του.

Σχεδόν 20 χρονιά μετά την κοίμησή του, οι πιστοί του πληθαίνουν, καθώς πολλαπλασιάζονται οι μαρτυρίες για τα θαύματά του και το δέος για όσα τρομερά είχε, λένε, προβλέψει. Ανάμεσα σε όσους τον γνώρισαν από κοντά ανήκουν και διάσημοι Έλληνες από τον χώρο του θεάτρου.

Άγιος Παΐσιος: Ποιοι είναι οι διάσημοι Έλληνες που τον γνώρισαν

Ένας από αυτούς ο Πέτρος Ξεκούκης, ο οποίος τον επισκέφθηκε, όταν είχε πάρει την απόφαση να ασχοληθεί με την υποκριτική. «Σκέφτομαι την ημέρα της κρίσεως που θα κρίνει ο Κύριος τον καθένα από το επάγγελμα του» του είχε πει τότε ο γέροντας. «Όταν είπα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός, μου είπε ότι αυτό το επάγγελμα θα πάει στην κόλαση και τότε ταράχτηκα. Επειδή όμως μιλούσε πάντα αλληγορικά ο Άγιος, μου είπε στη συνέχεια «γίνε αυτό που θες να κάνεις παιδί μου», επισήμανε ο κ. Ξεκούκης.

Ο ηθοποιός Σταύρος Ζαλμάς θυμάται επίσης πως επισκεπτόταν συχνά με τους φίλους του τον σύγχρονο Άγιο. «Πήγαμε στον γέροντα Παΐσιο και μας είπε: «Είναι άνθρωποι αγράμματοι. Όταν μου λένε ότι αισθάνονται την ανάγκη για προσευχή, τους λέω να λένε ένα τραγούδι με νόημα».

Ο Γιάννης Ζουγανέλης έφερε στον νου του τη μεταφυσική εμπειρία που βίωσε στο Άγιο Όρος τη φορά που συνάντησε τον γέροντα. Τέλος ο ηθοποιός, Στέλιος Καλαθάς θυμάται έντονα από τις συναντήσεις του με τον Άγιο Παΐσιο το βλέμμα του και την ενέργεια που είχε. «Όταν συναντιέσαι με το φως, το παίρνεις μέσα σου και όλο αυτό λειτουργεί», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά.

Άγιος Παΐσιος: Η νέα τηλεοπτική σειρά του MEGA για τον βίο του Αγίου

Σάρωσε σε τηλεθέαση η νέα τηλεοπτική σειρά «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό» του MEGA, που έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Πέμπτης κλέβοντας τις εντυπώσεις.

Η ιστορική-βιογραφική σειρά «Άγιος Παΐσιος», που αποτελείται από ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών, ακολουθεί την πορεία του Αγίου Παϊσίου, από τη γέννησή του μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να μονάσει. Το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Τσιάκκας και τη σκηνοθεσία ο Στάμος Τσάμης.

Η ιστορία ξεκινά από τη γέννηση του Αγίου Παϊσίου, κατά κόσμον Αρσενίου Εζνεπίδη, στα Φάρασα της Καππαδοκίας. Μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οικογένεια του μικρού Αρσενίου ξεριζώνεται και παίρνει τον δρόμο της προσφυγιάς για την Ελλάδα.

Ο μικρός Αρσένιος μεγαλώνει στην Κόνιτσα της Ηπείρου με τη γιαγιά του και τη μητέρα του, οι οποίες του μεταδίδουν τη βαθιά τους πίστη στον Χριστό και την αγάπη για τον συνάνθρωπο. Μεγαλώνει με τις ιστορίες για τον Άγιο Αρσένιο και μέσα του φουντώνει η επιθυμία από μικρή ηλικία να ακολουθήσει τη μοναχική ζωή. Το 1945 κατατάσσεται στον στρατό όπου υπηρετεί ως ασυρματιστής.

Με την αποστράτευσή του επισκέπτεται το Άγιον Όρος. Σύντομα, όμως, επιστρέφει στην Κόνιτσα για οικογενειακούς λόγους και παραμένει εκεί για τρία χρόνια. Αναχωρεί οριστικά για το Άγιον Όρος τον Μάρτιο του 1953 και καταλήγει στη Μονή Εσφιγμένου. Έπειτα από τρία χρόνια βρίσκεται στη Μονή Φιλοθέου, όπου γίνεται μοναχός και παίρνει το όνομα Παΐσιος. Στέλνει μια φωτογραφία του στη μητέρα του με την οποία την αποχαιρετά και της λέει ότι για μάνα του πια θα έχει την Παναγία.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ