είμαι-άτομο-χωρίς-φύλο-ποιο-είναι-το-45677

«Είμαι άτομο χωρίς φύλο»: Ποιο είναι το 24χρονο Nemo που σήκωσε την κούπα στην Eurovision

Η επιτροπή της Ελβετίας για τη φετινή Eurovision επέλεξε το Nemo και το τραγούδι «The Code», αφού άκουσε 400 διαφορετικά τραγούδια που υποβλήθηκαν στον ελβετικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Ποιος είναι ο Ελβετός καλλιτέχνης

Nemo. Ένας non-binary καλλιτέχνης, ο οποίος μέσα από το τραγούδι του «The Code», περιγράφει το ταξίδι του μέχρι να ανακαλύψει ποιος πραγματικά είναι, παροτρύνοντας κι άλλους ανθρώπους να αναζητήσουν την ταυτότητά τους.

«Το “The Code” αφορά το ταξίδι που ξεκίνησα με τη συνειδητοποίηση ότι δεν είμαι ούτε άνδρας ούτε γυναίκα. Το να βρω τον εαυτό μου ήταν μια μακρά και συχνά δύσκολη διαδικασία για μένα. Αλλά τίποτα δε με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα από την ελευθερία που κέρδισα συνειδητοποιώντας ότι είμαι non-binary», ανέφερε το Nemo σε συνέντευξή του.

Ράπερ, τραγουδιστής και μουσικός

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: η πιο κοινή γαστρεντερική διαταραχή στο… μικροσκόπιο

Διαβάστε περισσότερα

Το «Du» είναι το single, που του έχει χαρίσει εως τώρα την υψηλότερο θέση στα chart της χώρας του, με το κομμάτι να φτάνει στο Νο 4 και να γίνεται πλατινένιο.

Ο 24χρονος τραγουδιστής μέχρι στιγμής έχει κερδίσει πέντε βραβεία, ανάμεσα σε αυτά και του καλύτερου πρωτοεμφανίζομενου καλλιτέχνη.Τον Νοέμβριο του 2023, ο Nemo ανακοίνωσε δημοσία πως αυτοπροσδιορίζεται ως μη δυαδικό άτομο και σε αυτό αναφέρεται και το τραγούδι του «The Code».

Σε ηλικία 16 ετών έκανε την πρώτη του επιτυχία με το τραγούδι του Clownfisch και εμφανίστηκε στο X Factor.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ