έλλη-φωτίου-ο-έρωτας-με-τον-στέφανο-τα-60-5455

Έλλη Φωτίου: Ο έρωτας με τον Στέφανο, τα 60 χρόνια αγάπης, η διακριτική ζωή και οι σπάνιες εμφανίσεις του ζευγαριού

Έλλη Φωτίου: Οι άγνωστες πτυχές της επαγγελματικής και προσωπικής ζωής της ηθοποιού

H Έλλη Φωτίου, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Ευαγγελία Τριγονοπούλου, γεννήθηκε στον Πειραιά στις 30 Σεπτεμβρίου του 1939. Η ηθοποιός αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1962. Έχει εμφανισθεί σε πλήθος θεατρικών, κινηματογραφικών, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών έργων. Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου.έρωτας με τον Στέφανο Ληναίο και τα εξήντα χρόνια αγάπης.

Η Έλλη Φωτίου έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις Κάννες (1965), στο Βερολίνο (1966) και στη Μόσχα (1966). Το 1966 πήρε το Α΄ Βραβείο Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για το έργο Επιστροφή.

Έλλη Φωτίου: Η γνωριμία και ο έρωτας με τον Στέφανο Ληναίο

Η γνωριμία τους πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου 62 χρόνια. Η Έλλη Φωτίου βρισκόταν στην ηλικία των 17 ετών

Τότε, ήταν η περίοδος που πήγε στο Θέατρο Μουσούρη. Μπορεί, ο έρωτάς τους, να μην ήταν κεραυνοβόλος. Ωστόσο, δεν άργησε να πραγματοποιήσει την εμφάνισή του. Μάλιστα, ο έρωτάς τους οδηγήθηκε σε γάμο, το 1963.

Ο Στέφανος Ληναίος και η Έλλη Φωτίου πρωταγωνιστούσαν σε ασπρόμαυρες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου και σε επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις, χαράσσοντας τη δική τους πορεία.Έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, ενώ παρ’ όλο που ο Στέφανος Ληναίος είναι 91 και η Έλλη Φωτίου 81 ετών, φαίνονται και οι δύο αρκετά νεότεροι.

Οι δύο ηθοποιοί απέκτησαν δύο παιδιά. Ωστόσο, η Έλλη και ο Στέφανος δεν αποτέλεσαν ζευγάρι μόνο στη ζωή, καθώς συνυπήρξαν και σε ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Επίσης, οι δύο ηθοποιοί έδωσαν το «παρών» και στο θέατρο. Οι δύο ηθοποιοί ζουν ήρεμα ενώ ποτέ δεν απασχόλησαν τα ΜΜΕ γι’ αυτό και δεν γνωρίζουμε περισσότερα για τους ίδιους.

Οι δυο τους απολαμβάνουν μαζί την ήρεμη και ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή. Μάλιστα, έχουν προτιμήσει να βρίσκονται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πραγματοποιούν σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ