γιάννης-βογιατζής-ο-επίσημος-τραγουδ-2265

Γιάννης Βογιατζής: Ο επίσημος τραγουδιστής των ανακτόρων, τα δύσκολα χρόνια και η στιγμή που αναγκάστηκε να φάει σκύλ

Γιάννης Βογιατζής: Το μουσικό αστέρι της δεκαετίας του 1960 που έχει τραγουδήσει και τον ύμνο του Παναθηναϊκού

Ο Γιάννης Βογιατζής είναι ένας από τους ανθρώπους που έχει καθιερωθεί στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Τα τραγούδια του και η φωνή του ταξιδεύουν το ελληνικό κοινό σε μία άλλη ανέμελη εποχή. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το τραγούδι από τις βραδιές ταλέντων του Ζοζέφ Κορίνθιου. Υπήρξε ένα από τα αστέρια της δεκαετίας του 1960. Μάλιστα είναι φίλαθλος του Παναθηναϊκού και έχει τραγουδήσει και τον ύμνο της ομάδας.

Ο Γιάννης Βογιατζής βραβεύτηκε δυο φορές με το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, το 1963 με το τραγούδι «Πέταξε ένα πουλί» (των Κώστα Κλάβα και Αλέξη Αλεξόπουλου) και το 1970 με το τραγούδι «Αδέρφια μου αλήτες πουλιά» (των Τόλη Βοσκόπουλου και Ηλία Λυμπερόπουλου).

 Ο Γιάννης Βογιατζής υπήρξε επίσημος τραγουδιστής των ανακτόρων

Από το 1958 έως το 1962 ήταν επίσημος τραγουδιστής των ανακτόρων. Το 1970, πριν την εμφάνιση στο Φεστιβάλ, έκανε εγχείρηση για πολύποδες και μετά από τρία χρόνια σταμάτησε το τραγούδι. Από το 1978 συνέχισε και πάλι να τραγουδά. Είναι πρώτος εξάδελφος του ηθοποιού Γιάννη Βογιατζή.

Γιάννης Βογιατζής: Τα δύσκολα χρόνια – «Έχω φάει σκύλο στην Κατοχή»

Για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασε μίλησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Στα καλά καθούμενα» ο Γιάννης Βογιατζής, αποκαλύπτοντας πως στην Κατοχή έφαγε ακόμα και σκύλο (!) για να επιβιώσει.

«Εγώ έχασα τον πατέρα μου μόλις μπήκαν οι Γερμανοί, το ΄41. Η μάνα μου 26 ετών, χήρα με δύο παιδιά. Εγώ ήμουν εφτά και ο αδερφός μου τριών. Η μητέρα μου έκανε ότι μπορούσε για να μας συντηρήσει. Έχω φορέσει παπούτσια με χαρτόνι και σκοινί από το κάτω. Έχουμε φάει και σκύλο εν γνώσει μας. Πήγε η μάνα μου και βρήκε στην Καισαριανή για να βάλουμε στον οργανισμό μας πρωτεΐνες και τέτοια πράγματα. Δεν περνάγαμε καλά».

Γιάννης Βογιατζής: «Παντρεύτηκα εξαιτίας της Ελένης Μενεγάκη»

Ο τραγουδιστής εκτός από την επαγγελματική του πορεία και όλα όσα έχει ζήσει από το 1952 που είναι σε αυτό το επάγγελμα μοιράστηκε με την παρουσιάστρια και τους τηλεθεατές και στιγμές από την προσωπική του ζωή. Ο Γιάννης Βογιατζής που πλέον μένει μόνιμα με την οικογένειά του στην Κερατέα, εξομολογήθηκε στην Ελένη Μενεγάκη πως εκείνη και ο γάμος της με το Γιάννη Λάτσιο, ήταν η αιτία που έκανε και θρησκευτικό γάμο.

Είχε κάνει μόνο πολιτικό γάμο με τη σύζυγό του μετά το γάμο της παρουσιάστριας και εξαιτίας μιας φήμης που είχε βγει πως οι ιερείς δεν θα δέχονται να «διαβάζουν» όσους δεν έχουν παντρευτεί στην εκκλησία αποφάσισαν να ενωθούν και με τα ιερά δεσμά του γάμου. Έτσι, οι δυο τους μαζί με ένα φιλικό ζευγάρι από το Πόρτο Ράφτη, όπου ήταν οι κουμπάροι και πολύ λίγους φίλους ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας και συγκεκριμένα της Παναγίας της Καρεκάς, στην Κερατέα το 2007.

Ο Γιάννης Βογιατζής ακόμα και σήμερα δεν σταματά να μας ταξιδεύει με τη φωνή και τις ιστορίες που διηγείται στις κατά καιρούς συνεντεύξεις του.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ