γιώργος-μάγκας-ο-τσιγγάνος-με-τη-διεθν-4423

Γιώργος Μάγκας: Ο τσιγγάνος με τη διεθνή καριέρα, ο πατέρας που τον ήθελε γιατρό, τα εκκεντρικά κοστούμια, οι γυναίκες καιη πίστη στον Θεό

Γιώργος Μάγκας: Η ζωή του από τα παιδικά του χρόνια, έως την απόλυτη καταξίωση στον χώρο της μουσικής

Ο Γιώργος Μάγκας γεννήθηκε στις 23/08/1952 στη Λιβαδειά και θεωρείται ένας από τους πιο γνωστούς κλαριντζίδες στη χώρα μας. Ο ίδιος κατάγεται μάλιστα και από μουσική οικογένει, αφού και ο πατέρας του ήταν διάσημος κλαριντζής. Το εντυπωσιακό και ίσως παράδοξο της υπόθεσης, είναι πως ο πατέρας του δεν του έδειξε κανένα μυστικό από την τέχνη, αφού όνειρό του ήταν να τον δει γιατρό.

Από μικρό παιδί ασχολήθηκε με τη μουσική και εντελώς μόνος του ακολούθησε τα χνάρια του Καρακώστα και Καραγιάννη και έμαθε να παίζει φλάουτο στην αρχή και κλαρίνο αργότερα. Είναι αυτοδίδακτος και έχει τον δικό του μοναδικό τρόπο να παίζει με το κλαρίνο του!

Γιώργος Μάγκας: Το ξεκίνημα της καριέρας του

Σε ηλικία δεκαοχτώ χρονών ο Γιώργος Μάγκας ξεκίνησε να παίζει σε επαρχιακά μαγαζιά και πανηγύρια και συνόδευσε αξιόλογα ονόματα της ελληνικής δημοτικής μουσικής. Γρήγορα η φήμη του διαδόθηκε και έξω από τα ελληνικά σύνορα όπου εμφανίστηκε σε πολλά φεστιβάλ στη Γαλλία (Φιέστα ντε Σουτνς), τη Γερμανία, το Βέλγιο (Σφιγκς), την Ισπανία (Πιρινέος), την Αγγλία και τον Καναδά.

Έπαιξε με τους Tuxedomoon στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου Προβλήθηκε από την τηλεόραση και τις δισκογραφικές εταιρείες. Η MTV τον χαρακτήρισε ως «το ελληνικό φαινόμενο της βαλκανικής τζαζ». Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι το ξεχωριστό παίξιμο του με μόνο το επιστόμιο του κλαρίνου.

Χαρακτηρίζεται για το ιδιαίτερο ντύσιμο του που περιλαμβάνει λαμέ κουστούμια με φανταχτερά χρώματα και σχέδια, τα οποία του ράβει η σύντροφός του, η Τζούλη.

Γιώργος Μάγκας: Η σχέση με τις γυναίκες και η πίστη στον Θεό

«Μου αρέσουν πολύ οι γυναίκες, τις ερωτεύομαι τις γυναίκες. Όταν παίζω κλαρίνο και τις βλέπω στα μάτια, νομίζω πως είναι δικές μου. Τις εκτιμώ και τις αγαπώ πολύ, όσο και τους άνδρες βέβαια. Έχουμε λεβέντες άνδρες και λεβέντισσες Ελληνίδες. Είναι ωραίο να νιώθεις ένα δυνατό πράγμα για μια γυναίκα. Λες: «Αμάν μωρέ, τι ωραία γυναίκα είναι αυτή!», όχι όμως στο πονηρό…»

«Επειδή αγαπώ πάρα πολύ τον κόσμο, όσο και το κλαρίνο, όταν παίζω κλαρίνο νιώθω τον κόσμο μέσα στις αγκαλιές μου, νιώθω τον κόσμο στον εαυτό μου. Για μένα το κλαρίνο είναι όλη η κοινωνία, το αγαπώ όπως αγαπώ και τη θρησκεία μου, αφού είμαι θρήσκος άνθρωπος. Νηστεύω κάθε Τετάρτη και Παρασκευή και αυτές τις μέρες δεν μπαίνω στα σπίτια πονηρά. Αυτά μου τα έμαθε ένας φίλος μου θεολόγος, που έφυγε από τη ζωή…», έχει πει ο Γιώργος Μάγκας.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ