γιώργος-βογιατζής-ο-έλληνας-ιωσήφ-από-3865

Γιώργος Βογιατζής: Ο Έλληνας Ιωσήφ από τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» και οι άγνωστες ιστορίες για τη δημοφιλή σειρά

Γιώργος Βογιατζής: Ο σημαντικός ρόλος στη δημοφιλή σειρά και το παρασκήνιο της συνάντησής του με τον Φράνκο Τζεφιρέλι

Ο Γιώργος Βογιατζής είναι Έλληνας ηθοποιός που γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 1945 στην Αθήνα. Έκανε το ντεμπούτο του στην υποκριτική με την ταινία «Ζορμπάς» το 1964 του Μιχάλη Κακογιάννη. Στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλες ταινίες, ενώ σημαντική στιγμή στην καριέρα του αποτελεί ο ρόλος του «Ιωσήφ» στη δημοφιλή τηλεοπτική παραγωγή του Φράνκο Τζεφιρέλι «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» το 1977.

Η συμμετοχή του στην μίνι τηλεοπτική σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» ήταν μια εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία για τον ίδιο και όλοι μας νιώσαμε περήφανοι όταν τον είδαμε ως Ιωσήφ. Η συγκεκριμένη σειρά θεωρείται η μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή στον κόσμο. Στη χώρα μας την παρακολουθούμε κάθε Πάσχα, καθώς αναπαριστά τη Γέννηση, τη Ζωή, τα Πάθη και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού.

Μάλιστα ο γνωστός ηθοποιός που πρωταγωνίστησε στη σειρά προέβη σε μερικές ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις σχετικά με τα όσα συνέβαιναν στην διάρκεια των γυρισμάτων και όχι μόνο.

Γιώργος Βογιατζής: «Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ είναι από τις καλύτερες δουλειές που έχω κάνει»

«Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ είναι από τις καλύτερες δουλειές που έχω κάνει. Δεν νομίζω ότι μπορεί να ξαναγίνει τέτοιου είδους ταινία. Ήτανε όλα πραγματικά. Και τα χτισίματα και τα ρούχα και οι άνθρωποι. Και ήταν η πρώτη φορά που κάποιος μπόρεσε να βάλει 50 stars όλους μαζί. Ο Τζεφιρέλι σχεδίαζε κάθε σκηνή το βράδυ και αν τις δεις μοιάζουν με κάδρα του Da Vinci. Ήταν πολύ λεπτομερής δουλειά. Ο Ρόμπερτ Πάουελ ήταν καταπληκτικός. Όταν τον είδα στην Cinecitta ήταν με κόκκινα σγουρά μαλλιά, με κάτι γυαλάκια…πού να φανταστώ…Και τον ρωτάω τον Τζεφιρέλι: «Αυτός παίζει τον Χριστό;» Λέει ναι. Και θα δεις. Μετά τον ντύσανε, του βάλανε τα μαλλιά, το μούσι και βγαίνει από το στούντιο και έμεινα. Νόμιζα ότι έβλεπα τον Χριστό. Επειδή δεν βλέπει καλά χωρίς γυαλιά, έχει ένα βλέμμα που δεν ανοιγοκλείνει ποτέ τα μάτια του. Γι αυτό τον πήρε ο Τζεφιρέλι. Μου λέει: «Εγώ τον πήρα όταν είδα ότι δεν έβλεπε».

Ο δημοφιλής ηθοποιός στο τέλος της συνέντευξης αποκάλυψε ότι πριν να κάνουν γυρίσματα για τη σκηνή τη Σταύρωσης, ο Τζεφιρέλι τον ρωτούσε τι καιρό θα κάνει.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ