η-άγνωστη-καταγωγή-της-χάρις-αλεξίου-τ-44451

Η άγνωστη καταγωγή της Χάρις Αλεξίου, το πραγματικό όνομα και η ηλικία που δεν της φαίνεται καθόλου

Η Χάρις Αλεξίου (πραγματικό όνομα: Χαρίκλεια Ρουπάκα) είναι μία από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες στη χώρας μας και η πρώτη γυναίκα σε πωλήσεις δίσκων στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.

Η τραγουδίστρια γεννήθηκε στη Θήβα, στις 27 Δεκεμβρίου 1950, ενώ από το 1958 ζει στην Αθήνα.

Ο πατέρας της ήταν αγρότης από τη Θήβα και η μητέρα της μοδίστρα Μικρασιάτισσα. Το 1970, η 20χρονη Χάρις Αλεξίου παρουσιάζεται στη δισκογραφία με δίσκο 45 στροφών και το τραγούδι «Οταν πίνει μια γυναίκα» των Βασίλη Βασιλειάδη και Πυθαγόρα.

Χάρις Αλεξίου: Οι συνεργασίες στο χώρο της μουσικής και το «ναι» στη σειρά του Παπακαλιάτη

Η 71χρονη ερμηνεύτρια έχει συνεργαστεί με όλους σχεδόν τους μεγάλους τραγουδιστές, μουσικοσυνθέτες και στιχουργούς, παλαιότερους και νεότερους μεταξύ άλλων με τους: Μάνο Λοΐζο, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Αντώνη Βαρδή, Γιάννη Πάριο, Δήμητρα Γαλάνη, Γιώργο Νταλάρα, Άννα Βίσση, Βίκυ Μοσχολιού, Γιάννη Σπανό, Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι.

Χάρις Αλεξίου

Πέρα από το χώρο της μουσικής, η Χαρούλα Αλεξίου θα πρωταγωνιστήσει φέτος στη νέα σειρά του Mega και του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, «Δάσκαλος».

Τέλος, να αναφέρουμε πως η αγαπημένη τραγουδίστρια, έχει παντρευτεί δύο φορές, με τον παραγωγό Αχιλλέα Θεοφίλου και τον μάνατζέρ της, Σωτήρη Μπασιάκο, το 1992, ενώ η ίδια υιοθετήσει έναν γιο, τον Μάνο Θεοφίλου, ο οποίος πήρε το όνομά του από τον αγαπημένο της φίλο, Μάνο Λοΐζο.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ