παράδειγμα-προς-μίμιση-ολόκληρο-το-δι-1869

Παράδειγμα προς μίμιση: Ολόκληρο το διαδίκτυο υποκλίνεται στη 16χρονη μπαλαρίνα χωρίς χέρια

Μπαλαρίνα χωρίς χέρια: Η viral 16χρονη που «φωνάζει» πως είναι πολλά παραπάνω από τις αναπηρίες της

Ένα 16χρονο κορίτσι έχει καταφέρει να γίνει viral και να επιδείξει μπροστά σε ολόκληρο τον κόσμο τις απίθανες χορευτικές της ιδιότητες. Το κορίτσι έχει καταφέρει να διαπρέψει ως μπαλαρίνα, πρά το γεγονός πως στερείται τα χέρια της και η ίδια «φωνάζει» πως είναι πολλά παραπάνω από τις αναπηρίες της.

Όταν η μητέρα της Vitória Bueno την πήγε για πρώτη φορά στο μάθημα μπαλέτου, ανησυχούσε για το αν η 5χρονη κόρη της θα κατάφερνε να προσαρμοστεί.

Μπαλαρίνα χωρίς χέρια: Πώς ξεκίνησε το όνειρό της

Γεννημένη χωρίς χέρια, το όνειρο της Bueno να γίνει κάποτε χορεύτρια φαινόταν οδυνηρά μη ρεαλιστικό – ειδικά στη μικρή αγροτική πόλη της Βραζιλίας που ζούσε, όπου η αναπηρία της την έκανε κοινωνικά περιθωριοποιημένη.

«Οι άνθρωποι παρατάσσονταν έξω από το σπίτι μας για να τη δουν», λέει η μητέρα της, Wanda, 39 ετών, ενθυμούμενη την αναισθησία τους. «Σήκωναν τα μανίκια της για να κοιτάξουν.»

Κι όμως η κοπέλα, στα 16 της χρόνια, έχει καταφέρει να επικεντρωθεί στις ανσάμπλ, τις πιρουέτες και τις υπόλοιπες προκλήσεις του μπαλέτου.

Μάλιστα, ξεκίνησε και μαθήματα τζαζ και ταπ.

Τι λέει η 16χρονη μπαλαρίνα χωρίς χέρια για την καριέρα της

Πλέον, τακτική μαθήτρια στην ακαδημία μπαλέτου στην πατρίδα της, στην πολιτεία Minas Gerais, το ταλέντο της Bueno την έχει κάνει αστέρι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έμπνευση για πολλούς.

«Για εμένα τα χέρια μου αποτελούν απλώς μια λεπτομέρεια», λέει το κορίτσι στο θέατρο όπου εξασκείται. «Ακολουθώ με τα μάτια μου, σαν τα χέρια μου να ήταν εκεί.»

Βλέποντάς την να γλιστρά πάνω στην ξύλινη σκηνή, συγχρονισμένη απόλυτα με τους συναδέλφους της σε μια λάμψη πράσινη και λευκή, είναι εύκολο να ξεχάσει κανείς ότι χορεύει χωρίς χέρια.

«Δεν νιώθω να τα χρειάζομαι καθόλου», πρόσθεσε.

Η Bueno ξεκίνησε το μπαλέτο ακούγοντας τη συμβουλή της φυσιοθεραπευτή της, ο οποίος παρατήρησε ότι το νεαρό κορίτσι είχε ταλέντο στο να χορεύει.

Περισσότερο από την πραγματοποίηση ενός ονείρου, η δύναμη και η ευελιξία που απέκτησε μέσω του χορού αποδείχτηκαν ζωτικής σημασίας για τη Μπουένο, η οποία κάνει τα πάντα, από το βούρτσισμα των δοντιών της έως τη συλλογή αντικειμένων από το ράφι του σουπερμάρκετ, με τα πόδια της.

«Υπάρχουν πράγματα που μπορεί να κάνει με τα πόδια της που δεν μπορώ να κάνω με τα χέρια μου», λέει ο πατέρας της, Χοσέ Κάρλος Περέιρα.

Με περισσότερους από 150.000 ακόλουθους στο Instagram (@vihb_bailarina), η Bueno χαίρεται να αποτελεί πρότυπο για άλλους.

«Είμαστε κάτι παραπάνω από τις αναπηρίες μας, οπότε πρέπει να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας», λέει με ένα πλατύ χαμόγελο.

Αυτά να τα βλέπουμε όλοι εμείς που δεν έχουμε κάποια αναπηρία να διαχειριστούμε και με το παραμικρό στεναχωριόμαστε.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ