παραδοσιακό-πετρόχτιστο-σαν-σαλέ-στη-6708

Παραδοσιακό, πετρόχτιστο σαν σαλέ στην Ελβετία: Αυτό είναι το σπίτι του Στέλιου Ρόκκου με τεράστιο τζάκι, παντού ξύλο και θέα που ζαλίζει

Στέλιος Ρόκκος: Εγκατέλειψε την Αθήνα και μετακόμισε στη Λήμνο

Ο Στέλιος Ρόκκος μαζί με την αγαπημένη του Ελένη Γκόφα έχουν ένα από τα πιο όμορφα σπίτια της ελληνικής showbiz. Το διάσημο ζευγάρι αποφάσισε να εγκαταλείψει την Αθήνα και μετακόμισαν στη γενέτειρα του τραγουδιστή, στο όμορφο νησί της Λήμνου.

Παράλληλα ο σπουδαίος καλλιτέχνης ασχολείται με την ξυλουργική και την ξυλογλυπτική και έχει δημιουργήσει ένα παραδεισένιο ξύλινο σπίτι που βρίσκεται πολύ κοντά στην παραλία της περιοχής Κέρος.

«Μένω σε μια παραλία που έχει μόνο ένα σπίτι, το δικό μου. Το έχτισα εκεί για να έχω την ησυχία μου..Zoύσα στα κόκκινα! Ακόμα ζω στα κόκκινα, βασικά! Απλώς φροντίζω πλέον να υπάρχουν λίγα και καλά πράγματα στην καθημερινότητά μου. Το ένα είναι η μουσική και το άλλο η ζωή στη Λήμνο, όπου έχω κάποιες μεγάλες μου αγάπες εκεί. Από τους παιδικούς μου φίλους και την ομορφιά του νησιού μέχρι το ότι μυρίζω ακόμη τη μάνα μου που ζει στο διπλανό χωριό. Έχω και το φουσκωτό, που, όταν μου τη δώσει, το παίρνω και πάω για ψάρεμα. Αλλά και το εργαστήρι που φτιάχνω διάφορες ξύλινες κατασκευές. Με τη γυναίκα μου έχουμε περάσει πλέον σε ένα άλλο βιοτικό επίπεδο. Τρώμε πιο υγιεινά, ζούμε πιο ήσυχα, όλα μου κάνουν ωραία εκεί. Πίστεψέ με, αν συνέχιζα να μένω εδώ, θα ήμουν μαραζωμένος. Και τώρα θα τσακωνόμασταν, δεν θα τα λέγαμε», έχει δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξη του ο Στέλιος Ρόκκος στο People.

«Για δέκα χρόνια δούλευα επτά μέρες την εβδομάδα στην Αθήνα και υπέφερα γιατί δεν μπορούσα να είμαι εκεί. Το μυαλό μου ήταν συνεχώς στη Λήμνο. Βέβαια ως πιτσιρικάς είχα έννοια πώς θα φύγω. Όλοι οι πιτσιρικάδες που ζουν στην επαρχία, και ειδικά σε νησί, νιώθουν εγκλωβισμένοι. Κι εγώ το ένιωθα έντονα αυτό. Έβλεπα τα καράβια να φεύγουν και έλεγα «Να ’μουν κι εγώ μέσα». Τότε δεν υπήρχε ούτε τηλεόραση. Η μέρα μας ήταν να παίξουμε μπάλα. Και ξανά μπάλα. Κάποια στιγμή «μπάλιασε» το στόμα μας».

Πρωταγωνιστής στο σπίτι του Στέλιου Ρόκκου και της Ελένης Γκόφα στη Λήμνο είναι φυσικά το ξύλο αφού ο τραγουδιστής εκτός από τη μουσική έχει άλλη μια μεγάλη αγάπη. Με ένα κομμάτι ξύλο ο Στέλιος Ρόκκος κάνει θαύματα όπως λένε οι φίλοι του που τον βρίσκουν με τις ώρες κλεισμένο στο εργαστήριό που έχει δίπλα από το σπίτι του.

Δείτε πως είναι το πανέμορφο σπίτι του Στέλιου Ρόκκου

«Το σπίτι μου είναι ο επίγειος παράδεισος που έχω ονειρευτεί εγώ. Είμαι πολύ τυχερός άνθρωπος που κάνω αυτή τη ζωή γιατί αρχίζω να μαθαίνω να ζω με πολύ λίγα και σημαντικά πράγματα. Δεν βλέπω την ώρα να πάω στο χωράφι, μου αρέσει πολύ. Μισούσα το χωράφι όταν εξαναγκαζόμουν να πάω για να βοηθήσω τον πατέρα μου. Όταν πέρασαν τα χρόνια κατάλαβα πόσο ωραίο είναι να είσαι κοντά στη γη και να τρως τη ντομάτα σου, να τρως το ψάρι σου», έχει δηλώσει στο παρελθόν ο Στέλιος Ρόκκος στην εκπομπή Happy Day.

Όσο για τη ζωή του στο νησί τα τελευταία χρόνια, είχε πει: «Με τη γυναίκα μου έχουμε περάσει πλέον σε ένα άλλο βιοτικό επίπεδο. Τρώμε πιο υγιεινά, ζούμε πιο ήσυχα, όλα μου κάνουν ωραία εκεί. Πίστεψέ με, αν συνέχιζα να μένω Αθήνα, θα ήμουν μαραζωμένος. Και τώρα θα τσακωνόμασταν, δεν θα τα λέγαμε»…

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ