πλήθος-κόσμου-για-την-παναγία-του-άξι-5675

Πλήθος κόσμου για την Παναγία του «Άξιον Εστί»: Στην Αθήνα η θαυματουργή εικόνα από το Άγιον Όρος

«Άξιον Εστί»: Στην Αθήνα για δύο εβδομάδες η θαυματουργή εικόνα

Από χθες, Τετάρτη, λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα, η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας του «Άξιον Εστί» βρίσκεται στη Μητρόπολη Αθηνών για λαϊκό προσκύνημα. Ο κόσμος από την πρώτη στιγμή είχε αρχίσει να σχηματίζει ουρές έξω από την Αγία Δύναμη Μητροπόλεως.


Παράλληλα η επίσημη τελετή υποδοχής, παρουσία του αρχεπισκόπου Ιερώνυμου, είναι προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα.

Η μεταφορά της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας του «Άξιον Εστί» από το Άγιον Όρος ξεκίνησε περίπου χθες στις 8 το πρωί.

«Άξιον Εστί»: Στιγμιότυπα από την άφιξη της θαυματουργής εικόνας

Πιο συγκεκριμένα, στις 8:40, τα μέλη της ιεράς κοινότητας της μοναστικής πολιτείας που συνοδεύουν την εικόνα, επιβιβάστηκαν μαζί με αυτήν, στο πλοιάριο που τη μετέφερε από το λιμανάκι της Δάφνης στην Ουρανούπολη. Από εκεί η εικόνα μεταφέρθηκε οδικώς ως το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Η ειδική πτήση της Aegean μετέφερε την εικόνα στην Αθήνα όπου έφτασε νωρίς το μεσημέρι από τη Θεσσαλονίκη.

Η Παναγία του «Άξιον Εστί» θεωρείται το σημαντικότερο κειμήλιο του Αγίου Όρους

Η Παναγία του «Άξιον Εστί» θεωρείται το σημαντικότερο κειμήλιο του Αγίου Όρους, φυλάσσεται στον ιερό ναό του Πρωτάτου στις Καρυές και σπανίως βγαίνει από τον Άθω.

Εν προκειμένω, η μεταφορά της για προσκύνημα στην Αθήνα ήταν παλαιότερο αίτημα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για να λαμπρύνει με την παρουσία της την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. 0Ωστόσο, λόγω κορονοϊού δεν κατέστη τότε δυνατή η έξοδός της από την Αθωνική πολιτεία και βγαίνει τώρα που οι συνθήκες το επιτρέπουν.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ