πoλεμάμε-τον-καρκίνο-καθηλώνει-η-φωτ-6177

«Πoλεμάμε τον καρκίνο»: Καθηλώνει η φωτογραφία της Νατάσας Παζαΐτη μέσα από το χειρουργείο

Νατάσα Παζαΐτη: Η διάσημη χειρουργός καθηλώνει

Η Νατάσα Παζαΐτη, ειδική χειρουργός μαστού, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους μια φωτογραφία μέσα από το χειρουργείο. Η φωτογραφία είναι από την ώρα που έκανε μασεκτομή.

“Μαστεκτομή με Διατήρηση του Συμπλέγματος Θηλή-Θηλαία Άλως (Nipple–Sparing Mastectomy)

Η Μαστεκτομή με διατήρηση της θηλής και της θηλαίας άλω αποτελεί την απόλυτα συντηρητική μαστεκτομή καθώς περιλαμβάνει την υποδόρια μαστεκτομή αφήνοντας επιπλέον άθικτη τη θηλή. Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου γίνεται ταχεία βιοψία τμήματος ιστού κάτω από τη θηλή για να επιβεβαιωθεί ότι δεν υπάρχουν καρκινικά κύτταρα στη θηλή. Μία μεγάλη σειρά από δημοσιευμένες μελέτες υποστηρίζει την ογκολογική ασφάλεια των μαστεκτομών με διατήρηση της θηλής δίνοντας ποσοστά τοπικής υποτροπής στην πενταετία που είναι παρόμοια με εκείνα συντηρητικότερων επεμβάσεων, όπως οι ογκεκτομές και οι τεταρτεκτομές”.

Λίγα λόγια για τη Νατάσα Παζαΐτη

Η γιατρός-χειρουργός Νατάσα Παζαΐτη έχει δημιουργήσει ένα Κέντρο Υγείας Μαστού.

Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στη Σχολή Επιστημών Υγείας στο τμήμα της Ιατρικής από όπου κι αποφοίτησε το 2004.

Πήρε την ειδικότητά της στη Γενική Χειρουργική από την Α’ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Γενικού Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών. Εκπαιδεύτηκε στην Ογκοπλαστική και Επανορθωτική Χειρουργική του μαστού στο St Thomas Hospital του King’s College του Λονδίνου στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής και στις παθήσεις και στη Χειρουργική Μαστού στη Μονάδα Μαστού του Guys’ Hospital του King’s College και συνέχισε την εκπαίδευσή της στην αποκατάσταση συμπλέγματος θηλής θηλαίας άλω με ‘micropigmentation’ στο Finishing Touches Group της Μεγάλης Βρετανίας. Η εξειδίκευσή της πιστοποιήθηκε με το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Χειρουργικής Μαστού από το European Board of Breast Surgery.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ