στα-μαύρα-ξανά-η-άννα-μαρία-κι-άλλο-χτύ-44209

Στα μαύρα ξανά η Άννα Μαρία: Κι άλλο χτύπημα στην οικογένεια 1 χρόνο μετά τον θάνατο του τέως βασιλιά

Η Άννα Μαρία, συνοδευόμενη από τον γιο της, Νικόλαο, βρέθηκαν στην κηδεία του π. Πατρίκιου Καλεώδη, ο οποίος ήταν ένα σημαντικό πρόσωπο για την τέως ελληνική βασιλική οικογένεια.

Ειδικότερα, ο πάτερ Πατρίκιος Καλεώδης ήταν πολύ κοντά στην τέως βασιλική οικογένεια και βρισκόταν μέχρι το τέλος στο πλευρό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Στην κηδεία του τελευταίου κληρικού των Ανακτόρων η Άννα Μαρία και ο Νικόλαος

Ο Πατρίκιος Καλεώδης, ήταν ο τελευταίος πρωθιερέας των Ανακτόρων, βαθύτερος γνώστης του εκκλησιαστικού πρωτοκόλλου, το οποίο μελέτησε στο βάθος των αιώνων από τα πρώτα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Η κηδεία τελέστηκε προχθές, Δευτέρα, το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Η συγκίνηση της Άννας Μαρίας

Η Άννα Μαρία, που ήταν ντυμένη με μαύρο ταγιέρ και πέρλες στον λαιμό και ο γιος της, στάθηκαν πλάι στο φέρετρο καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής με τη συγκίνησή τους να είναι εμφανής.

Η Άννα Μαρία, η οποία γνωρίζει πολύ καλά το πρωτόκολλο, φοράει συχνά το εν λόγω κολιέ με τις πέρλες σε κηδείες.

Ο Πατρίκιος Καλεώδης, ήταν ο ίδιος στο επίκεντρο της Εξοδίου Ακολουθίας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, πριν από σχεδόν δύο χρόνια και ο Παύλος τον αποχαιρέτησε με πολύ συγκινητικά λόγια.

“Ένας Άγιος άνθρωπος, ένας πραγματικός ιερέας, ο Πατρίκιος Καλεώδης έφυγε από κοντά μας. Η οικογένειά μου κι εγώ προσωπικά τον αποχαιρετούμε με απόλυτο σεβασμό και βαθιά ευγνωμοσύνη”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Παύλος.

Από την πλευρά της, η σύζυγος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου επεσήμανε στο Βήμα για την απώλειά του “ήταν ένα στήριγμα για εμάς. Αλλά και ένας πνευματικός άνθρωπος με ιδιαίτερη ευγένεια και ταπεινότητα. Μια αστείρευτη πηγή ενέργειας, η οποία απέδωσε ένα σημαντικό έργο, μέρος του οποίου είναι η αναγέννηση της εκκλησιάς της Αλβανίας. Ήταν πάντα μέρος της ζωής της οικογένειας μας και ο σύζυγος μου έτρεφε ειλικρινή σεβασμό στο πρόσωπο του. Για εμάς υπήρξε πρότυπο και Άγια Δύναμη και πάντα θα αισθανόμαστε την παρουσία του στις ζωές μας”.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ