συγκινεί-ο-νόβακ-τζόκοβιτς-είμαι-πρώ-4288

Συγκινεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς: «Είμαι πρώτα Χριστιανός Ορθόδοξος και μετά αθλητής»

Νόβακ Τζόκοβιτς: Η πίστη του κορυφαίου τενίστα στην Ορθοδοξία

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο κορυφαίος Σέρβος τενίστας, έχει δηλώσει πολλές φορές ότι είναι Χριστιανός Ορθόδοξος. Άλλωστε κάθε φορά πριν μπει στο κορτ ο Σέρβος σταρ, προσεύχεται και κάνει τον σταυρό του: «Η πίστη μου στον Χριστό είναι πάνω από τους 70 τίτλους που έχω κερδίσει από την αρχή της καριέρας μου» έχει τονίσει σε παλαιότερη συνέντευξή του.

«Ο σημαντικότερος τίτλος της ζωής μου, είναι αυτός που έλαβα τον Απρίλιο του 2011. Πήρα το Παράσημο του Τάγματος του Αγίου Σάββα, ιδρυτή της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας από τον Πατριάρχη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Ειρηναίο».

Το παράσημο αυτό αποτελεί την υψηλότερη διάκριση στην Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία. Του αποδόθηκε για τη σημαντική συμβολή του, στην ανακαίνιση εκκλησιών στην πατρίδα του, τη Σερβία.

Νόβακ Τζόκοβιτς: Το φιλανθρωπικό έργο του σπουδαίου τενίστα

Το φιλανθρωπικό έργο του διάσημου τενίστα είναι αξιοσημείωτο. Χρηματοδοτεί ένα δωρεάν εστιατόριο για άστεγους και άπορους. Πριν από λίγο καιρό το Ίδρυμα NovakDjokovic, συνέβαλε με 94.000 ευρώ στην ανακαίνιση σχολείου στην πόλη Pozega.

Η τύχη των νέων της χώρας του δεν αφήνει ασυγκίνητο τον αθλητή. Το 2015, το ίδρυμά του σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα κατήρτισε πρόγραμμα πρόσβασης των νεαρών Σέρβων στην εκπαίδευση και την ιατροφαρμακευτική φροντίδα. Χαιρετίζοντας τη γενναιοδωρία του, η UNICEF τον έχρησε πρέσβη καλής θέλησης στη Σερβία τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς.

(*να τονιστεί ότι ο κατώτατος μισθός στη Σερβία, ορίζεται σε λιγότερο από 200 ευρώ το μήνα)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν ξέχασε ποτέ τις ρίζες του. Είναι ένας πιστός Χριστιανός που βίωσε τα παιδικά του χρόνια, σε μία χώρα που ταλανίζονταν από βίαιες συγκρούσεις, εξαιτίας του πολέμου μεταξύ Βοσνίας και Ερζεγοβίνης.Η νέα του φιλανθρωπική δράση είναι η δημιουργία ενός εστιατορίου, το οποίο θα προσφέρει δωρεάν σίτιση σε φτωχούς και άστεγους.

Ο ίδιος έχει δηλώσει: «Τα χρήματα δεν είναι ένα πρόβλημα για μένα. Έχω κερδίσει αρκετά για να σιτίσω ολόκληρη τη Σερβία. Νομίζω ότι το αξίζουν».

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ