ξανάγινε-αρσενικό-έκανε-νέα-σχέση-είν-46248

Ξανάγινε αρσενικό, έκανε νέα σχέση, είναι καθηγητής: Αγνώριστο το Τζέισον Αντιγόνη χωρίς μαλλιά & μούσια

Στο παρελθόν, ο Ιάσων Δούσης έκανε γνωστή την παρουσία του ως Jason Αντιγόνη, προσφέροντας υποστήριξη στην κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ και non-binary ατόμων. Σήμερα, επιστρέφει ως Ιάσων Δούσης, έχοντας αλλάξει την εμφάνισή του και επαναχρησιμοποιώντας την αρσενική αντωνυμία. Αυτά και άλλα πολλά αποκάλυψε στην εκπομπή «Secret» με τη Σάσα Σταμάτη.


Τα όσα δήλωσε:

– Για ποιον λόγο άλλαξες την εμφάνισή σου και το όνομά σου;

«Τα άλλαξα το 2019, γιατί έτσι ένιωσα. Ίσως ήθελα να περνάω πλέον απαρατήρητος. Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να κάνεις όσες αλλαγές θέλει εμφανισιακά. Η ποιότητα του χαρακτήρα μετράει.»

– Υπήρξε κάποιο συγκεκριμένο γεγονός που σε οδήγησε να το κάνεις;

«Η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου που με συγκλόνισε και ένιωσα την ανάγκη να προστατευτώ και να προσέξω τον εαυτό μου. Αυτό βέβαια δείχνει την τρανσοφοβία της κοινωνίας. Κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι αποδεκτός, όπως κι αν ντύνεται.»

– Αυτή την περίοδο πώς είσαι στα προσωπικά σου;

«Πολύ καλά, σε σχέση με τον Δημήτρη. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να παντρευτώ και να τεκνοθετήσω.»

Κούρεψε μαλλιά, ξύρισε μούσι, ξανάγινε αρσενικό: Τέλος το Τζέισον Αντιγόνη, σήμερα είναι γοητευτικός άντρας

Ο Ιάσων Δούσης παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή “Ακόμα δεν είδες τίποτα”. Στη συζήτηση, αναφέρθηκε στον ακτιβισμό του καθώς και στην εποχή που απασχόλησε τα μέσα ενημέρωσης ως “Jason Αντιγόνη”.

Στη συνέντευξη, ο Ιάσων Δούσης δήλωσε πως πλέον χρησιμοποιεί αρσενική αντωνυμία για να αυτοπροσδιοριστεί.

Ιάσων Δούσης: Τα Όσα Ανέφερε

«Σταμάτησα τον αγώνα μου για να αφαιρεθεί το φύλο από την ταυτότητα. Ήθελα λίγο τον χρόνο μου, ίσως υπερεκτέθηκα, ήθελα να με ξαναψάξω. Το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμού ως προς το φύλο και τη σεξουαλικότητα είναι αέναο. Δεν σχετίζεται η έκφραση φύλλου με τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Δεν δέχτηκα την πρόταση του δικαστηρίου να προστεθεί στην ταυτότητα το όνομα “Αντιγόνη” αλλά να μην καταργηθεί το φύλο», είπε ο Ιάσων Δούσης.

Σχετικά με το Nemo και τη νίκη στη Eurovision 2024, ο Ιάσων Δούσης αισθάνεται ότι πάνε τα πράγματα μπροστά για τα non-binary άτομα.

«Το 2020 είχα στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό και έλεγα ότι δεν θέλω να γίνω 40 χρονών για να έχω το δικαίωμα στο γάμο, που θα έπρεπε να είχα από τα 18 μου. Ένα παιδί που δέχεται bullying δεν οφείλει να είναι γενναίο αλλά να προστατεύεται. Είναι θετικό ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι τόσο ανοιχτός ως πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κάθε άτομο έχει χρέος να σέβεται τα υπόλοιπα άτομα και κάθε παιδί θα βρει τον τρόπο να ζήσει τη ζωή που θέλει», είπε ο Ιάσων Δούσης.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ