δύσκολες-στιγμές-για-τον-παύλο-κοντογ-4384

Δύσκολες στιγμές για τον Παύλο Κοντογιαννίδη: Παλεύουμε να ζήσουμε…«Με 1.200 ευρώ δεν μπορώ να συντηρήσω ούτε την κόρη μου»

Παύλος Κοντογιαννίδης: Η αφοπλιστική συνέντευξη του ηθοποιού

Ο ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Αυτοψία»και παραχώρησε μια αφοπλιστική συνέντευξη στον Αντώνη Σρόιτερ. Μεταξύ άλλων, ο Παύλος Κοντογιαννίδης μίλησε και για τη συμμετοχή του στις εκλογές με το κόμμα που ίδρυσε, Το Κίνημα των Φτωχών και αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που περνάει η οικογένεια του.

Ο Παύλος Κοντογιαννίδης μιλώντας για την υποψηφιότητά του είπε μεταξύ άλλων: «Θα δηλώσω πως είμαι ένας συνταξιούχος ηθοποιός, ο οποίος έβγαλε σύνταξη 2.500 ευρώ διότι είχα 18.000 ένσημα στην ελεύθερη αγορά θεάματος. Πράγμα πολύ δύσκολο. Με διάφορους όμως τρόπους και διάφορα κόλπα πετσοκόφτηκε η σύνταξη και φτάσαμε στα 1.200 ευρώ. Με 1.200 ευρώ δεν μπορώ να συντηρήσω ούτε την κόρη μου, που σπουδάζει και να είναι καλά το παιδί θα δουλέψει και αυτή. Άρα ανήκουμε στην κατηγορία που παλεύουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς.

Ο Παύλος Κοντογιαννίδης ένιωσε δέος όταν μπήκε στη Βουλή

Το 2012 κατέβηκε ο Γιάννης Δημαράς με πολιτικό σχήμα που είχε κάνει, το Άρμα Πολιτών, σε συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο. Προσπαθούσε να με πείσει να κατέβουμε διότι δεν θα υπήρχε η δυνατότητα να βγει βουλευτής από αυτόν τον σχηματισμό. Εγώ δεν ήμουν μέλος, απλά ήμουν φιλικά προσκείμενος. Εκλέχθηκα και έμεινα βουλευτής για δυο μέρες. Γιατί λειτούργησε αυτό το φοβερό που λένε συνταγματικά. Όταν οι εκλογές γίνονται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, οι επόμενες εκλογές γίνονται με λίστα. Κάτι που σημαίνει ότι ο πρόεδρος αποφασίζει ποιους θα βάλει στη λίστα. Είθισται δημοκρατικά να μπαίνει αυτός που πήρε στις προηγούμενες τους περισσότερους ψήφους αλλά δεν γίνεται αυτό και μπαίνουν συνήθως οι στενά κομματικοί φίλοι και ο περίγυρος.

Επειδή λοιπόν εγώ δεν ανήκα σε αυτή την περίπτωση, δεν μπήκα στη λίστα και έγινα αντί για Παύλος… Ευαγγελίστα, που λένε! Είμαι βουλευτής δύο ημερών και, όσο κι αν αυτό μπορεί να φανεί αστείο, η εμπειρία των δύο αυτών ημερών ήταν συγκλονιστική. Δηλαδή όταν μπήκα μέσα στη βουλή, την μέρα που ορκιστήκαμε, ένιωσα ένα δέος και έπαθα σοκ» δηλώνει ο Παύλος Κοντογιαννίδης.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ