πήρε-φωτιά-το-twitter-για-τη-eurovision-2023-οι-26-χώρες-το-7914

«Πήρε φωτιά» το Twitter για τη Eurovision 2023: Οι 26 χώρες του τελικού και ο αποκλεισμός της Ελλάδας

Eurovision 2023: Εκτός τελικού η Ελλάδα

Η Ελλάδα δεν πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό της Eurovision ενώ δεν έλειψαν τα καυστικά σχόλια στο Twitter για τη συμμετοχή της χώρας μας. Πάράλληλα «κλείδωσαν» οι 26 χώρες που θα διαγωνιστούν στην 67η διοργάνωση της Eurovision.

Αλβανία, Κύπρος, Εσθονία, Βέλγιο, Αυστρία, Λιθουανία, Πολωνία, Αυστραλία, Αρμενία, Σλοβενία, είναι οι δέκα χώρες που πήραν το εισιτήριο από τον Β’ Ημιτελικό. Κροατία, Μολδαβία, Ελβετία, Τσεχία, Φινλανδία, Ισραήλ, Πορτογαλία, Σουηδία, Νορβηγία, Σερβία, πέρασαν από τον Α’ Ημιτελικό.

Οι εν λόγω συμμετοχές θα συναντήσουν τις αποκαλούμενες Big 5 (Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία) και την περσινή νικήτρια Ουκρανία στη μεγάλη σκηνή του Λίβερπουλ Αρένα την 13η Μαΐου.

Ανάμεσά τους είναι και η Κύπρος, με τον Andrew Lambrou και το κομμάτι του «Break a Broken Heart» να έχει ανέβει αρκετά και να αποκτά το δικό του φανατικό κοινό.

Υπενθυμίζεται, μάλιστα, ότι από φέτος ίσχυσαν αλλαγές στον τρόπο ψηφοφορίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, καθώς αποκλειστικά και μόνο οι θεατές, καθόρισαν τα τραγούδια που προκρίθηκαν από τους δύο Ημιτελικούς στον μεγάλο τελικό.

Μερικά από τα Tweets για τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision 2023

Η Ελλάδα με τον Βίκτωρα Βερνίκο δεν τα κατάφερε. Η χώρα μας εμφανίστηκε στην 8η θέση του χθεσινού ημιτελικού με τον τραγουδιστή -τον νεότερο εκπρόσωπο της 67ης διοργάνωσης- να ερμηνεύει το «What They Say», μία φεστιβαλική και δυναμική ρυθμική μπαλάντα που ο ίδιος έγραψε στα 14 του, για να μοιραστεί ένα προσωπικό του βίωμα. Τη σκηνική παρουσία υπέγραψε ο διευθυντής Μπαλέτου της Λυρικής Σκηνής Κωνσταντίνος Ρήγος και την ενδυματολογική επιμέλεια του Βίκτωρα είχε αναλάβει ο Γιώργος Σεγρεδάκης. Ωστόσο, τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και μείναμε εκτός τελικού.

Μάλιστα, το Twitter πήρε φωτιά σχολιάζοντας την εμφάνιση της Ελλάδας. Οι περισσότεροι τουιτεράδες θέλησαν να διακωμωδήσουν τον αποκλεισμό μας, κάνοντας κάποια επικά σχόλια.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ