ελληνική-πατέντα-σαρώνει-το-διαδίκ-3772

Ελληνική πατέντα «σαρώνει» το διαδίκτυο: Αγρότης από την Κρήτη έφτιαξε μόνος του μηχάνημα για τις ελιές και μαζεύει ένα στρέμμα σε 20 λεπτά

Μηχάνημα που μαζεύει ελιές: Ποιος είναι ο Έλληνας κατασκευαστής του πρωτότυπου μηχανήματος

Ένας Έλληνας με μία φανταστική πατέντα κατάφερε να κάνει τη ζωή του πολύ ευκολότερη, καθώς έφτιαξε ένα μηχάνημα, το οποίο μαζεύει μόνο του τις ελιές.

Όπως σημείωσε ο ίδιος στα προσωπικά του κοινωνικά δίκτυα με το συγκεκριμένο μηχάνημα κατάφερε να μαζέψει 5.000 ελιές μέσα σε 2μιση ημέρες.

«Με το συγκεκριμένο μηχάνημα μαζεύτηκαν 2,5 τόνοι λάδι από 5.000 ελιές νανάκια μέσα σε δύο ημέρες. Τέρμα η παραδοσιακή μέθοδος του ραβδίσματος των ελιών πλέον έρχεται ειδικό μηχάνημα που μαζεύει τις ελιές χωρίς κόπο. Ο πρώην εισαγγελέας Εφετών Ηρακλείου, Νίκος Μαρκάκης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει αφυπηρετήσει και βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του στη Μεσαρα και κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις επόμενες εκλογές με την παράταξη του νυν Δημάρχου Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη, έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook εξηγώντας πως λειτουργεί το μηχάνημα αυτό στην πράξη και προκάλεσε τον εντυπωσιασμό των Κρητικών».

Η συλλογή των ελιών με το συγκεκριμένο μηχάνημα έγινε σε ελαιόδεντρα στη Γωνιά Τυμπακίου, στο κτήμα του Γεώργιου Τζωρτζακάκη, ο οποίος μέσα σε δύο ημέρες μάζεψε 2,5 τόνους λάδι από 5.000 νανάκια δενδρύλλια.

Δείτε βίντεο που Έλληνα που κατασκεύασε το μηχάνημα που μαζεύει ελιές

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ