με-1-μόνο-κίνηση-0-έξοδα-έτσι-θα-κάνετε-το-46777

Με 1 μόνο κίνηση, 0 έξοδα: Έτσι θα κάνετε τον ανεμιστήρα σας να λειτουργεί σαν κλιματιστικό, το έξυπνο κόλπο

Τις ημέρες του καύσωνα που ανεβαίνει η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα σημαντικό να παραμένουμε σε δροσερές τοποθεσίες, να ενυδατωνόμαστε καλά και να μην βγαίνουμε πολλές ώρες στον ήλιο.

Ένα από τα hack που σίγουρα θα κάνουν τη ζωή σας κατά την περίοδο καύσωνα- πιο εύκολη είναι εκείνο με τον πάγο και τον ανεμιστήρα που έχει ενθουσιάσει τους χρήστες του TikTok.

Όπως έχουμε δει σε πολλά βίντεο στην πλατφόρμα του TikTok, το μυστικό κρύβεται στον πάγο, και αυτό διότι ο ανεμιστήρας θα φυσήξει παγωμένο αέρα σε όλο το σπίτι χάρη σε αυτά.

Πώς θα φτιάξετε το αυτοσχέδιο «μηχανισμό»; Αρκεί μόνο να τοποθετήσετε ένα μπολ με παγάκια, απευθείας από την κατάψυξη, μπροστά από τον ανεμιστήρα σας

Γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με πάγο ή μια κατσαρόλα και τοποθετήστε το ακριβώς μπροστά από τον ανεμιστήρα ακουμπώντας το σε ένα τραπέζι. Ρυθμίστε τον ανεμιστήρα σας ώστε να μένει σταθερός χωρίς να γυρνάει και φροντίστε να έχει κατεύθυνση όπου κάθεστε.

Η ιδέα του hack αυτού είναι να «σπρώξετε» τον κρύο αέρα απευθείας από το μπολ με τον πάγο στο δωμάτιο.

Μερικά ακόμη μυστικά για να διατηρήσετε το σπίτι σας δροσερό κατά την περίοδο καύσωνα

Επιλέξτε κουρτίνες σκίασης για τις ώρες που ο ήλιος «χτυπά» το σπίτι και κλείστε τες.

Τις απογευματινές και βραδινές ώρες μπορείτε να τις ανοίξετε και να αερίσετε το σπίτι.

Επιλέξτε ανοιχτόχρωμα λινά και βαμβακερά υφάσματα για το κρεβάτι και τον καναπέ.

Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε πολύ την ηλεκτρική κουζίνα. -ιδίως τον φούρνο.

Προσθέστε φυτά σε κάθε δωμάτιο, τα οποία λειτουργούν σαν φυσικά air-condition.

Ανεμιστήρας σαν air condition: Ο έξυπνος τρόπος για συνεχή δροσιά στο σπίτι, χωρίς να ξοδέψετε χρήματα

Ανεμιστήρας σαν air condition: Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και όσο προχωράνε, οι μέρες, η θερμοκρασία θα γίνεται όλο και πιο ανυπόφορη. Για να αντέξετε τη ζέστη, θα πρέπει να εφεύρετε έξυπνους τρόπους για να δροσιστείτε. Το ξέρατε πως μπορείτε να μετατρέψετε έναν ανεμιστήρα σε air condition; Παρακάτω ακολουθούν οι οδηγίες για να το πετύχετε. Αναλυτικότερα:

Ανεμιστήρας σαν air condition – Συμβουλές για το σπίτι: Τέσσερα βήματα για να κάνετε τον ανεμιστήρα σας σαν air condition

– Πρώτο βήμα: Γεμίστε με νερό μερικά πλαστικά μπουκάλια και ρίξτε μέσα σε αυτά από τρεις κουταλιές αλάτι.

– Δεύτερο βήμα: Βάλτε τα μπουκάλια στην κατάψυξη να παγώσει εντελώς το νερό. Το αλάτι μειώνει την θερμοκρασία ψύξης του νερού, οπότε ο πάγος στο τέλος έχει ακόμα χαμηλότερη θερμοκρασία και θα διαρκέσει περισσότερη ώρα. Θα αργήσουν λίγο παραπάνω να παγώσουν τα μπουκάλια, αλλά αξίζει τον κόπο.

Ανεμιστήρας σαν air condition – Συμβουλές για το σπίτι: Τα υπόλοιπα βήματα για να κάνετε τον ανεμιστήρα σας σαν air condition

– Τρίτο βήμα: Τοποθετήστε τα μπουκάλια περίπου 15 εκατοστά μπροστά από έναν επιτραπέζιο ανεμιστήρα. Μην τα κολλήσετε μεταξύ τους, αλλά αφήστε τον αέρα να μπορεί να περνάει άνετα ανάμεσά τους. Ανοίξτε τον ανεμιστήρα και αφήστε τον κρύο αέρα που δημιουργείται γύρω από τα μπουκάλια να διαχυθεί μέσω του ανεμιστήρα σε όλο τον χώρο.

– Τέταρτο βήμα: Όταν ο πάγος λιώσει, απλά ξαναβάλτε τα μπουκάλια στην κατάψυξη. Μπορείτε να έχετε ήδη άλλα μπουκάλια με πάγο έτοιμα για να μην ξεμείνετε ποτέ. Απλά αλλάζετε κάθε φορά το σετ παγωμένων μπουκαλιών που θα μπαίνει μπροστά από τον ανεμιστήρα.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ