φρίκη-στα-τρίκαλα-ξύπνησε-για-να-πάει-τ-63

Φρίκη στα Τρίκαλα: Ξύπνησε για να πάει τουαλέτα και τον δολοφόνησε ο ανιψιός του

Ηλικιωμένος δολοφονήθηκε από τον ανιψιό του στα Τρίκαλα, με τον δράστη να συλλαμβάνεται και να ομολογεί τα πάντα.

Ειδικότερα, ο δράστης μπήκε στο σπίτι, βούτηξε από ένα σακάκι 160 ευρώ, αλλά εκείνη την ώρα ξύπνησε ο ηλικιωμένος για να πάει στην τουαλέτα και με πρωτοφανή αγριότητα του επιτέθηκε και τον σκότωσε και στη συνέχεια έφυγε, αφήνοντάς τον μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Ο 45χρονος καταδικάστηκε σε δις ισόβια από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ) στη Λάρισα, καθώς κρίθηκε ένοχος για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστρικής κλοπής τελεσθείσας με ιδιαίτερη σκληρότητα, με θύμα τον 82χρονο θείο του.

Ο δράστης, που είναι εξαρτημένος από τις ουσίες, στη 01:00 τη νύχτα της 8ης Ιουνίου 2018, μπήκε στο σπίτι του 82χρονου θείου του και πρώτου εξάδελφου του πατέρα του, στο χωριό Ζηλευτή στα Τρίκαλα, για να τον κλέψει, όπως ομολόγησε, λέγοντας ότι «ήθελα τα χρήματα για να πάρω ηρωίνη».

Στο σακάκι του θύματος ο ανιψιός βρήκε και πήρε 160 ευρώ, μόνο που την ώρα της κλοπής ο ηλικιωμένος, που αντιμετώπιζε και προβλήματα βαρηκοΐας, έτυχε να ξυπνήσει, για να πάει στην τουαλέτα και ο 45χρονος του επιτέθηκε με σιδερένιο λοστό και τον σκότωσε, χτυπώντας τον αρκετές φορές στο κεφάλι.

Πως ο ηλικιωμένος βρήκε τραγικό θάνατο από τον ανιψιό του

«Γιατί τόσο πολύ; Χτυπήσατε ανηλεώς έναν μεγάλο άνθρωπο. Δεν ήταν επιπόλαια χτυπήματα, του πολτοποιήσατε το κεφάλι», ρώτησε η πρόεδρος του ΜΟΕ με τον ανιψιό να απαντάει «από τα τόσα χάπια που είχα πάρει, δεν ήξερα τι έκανα.

Ο 45χρονος, μετά το φονικό, εξαφάνισε την «σκύλα» και επέστρεψε στο σπίτι του, όπου προσπάθησε να πλύνει με χλωρίνη τα γεμάτα από αίμα ρούχα του, ενώ ομολόγησε τελικά την πράξη του αρκετές ώρες μετά την σύλληψη του.

Όπως σημειώνεται και στο κατηγορητήριο, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα Ελευθερία, «ο 45χρονος αφού έθραυσε με τη χρήση διαρρηκτικού εργαλείου και δη με τη χρήση ενός μεταλλικού λοστού (σκύλα) τις γρίλιες του παντζουριού του υπνοδωματίου της οικίας του θείου του, ηλικίας 82 ετών, εισήλθε στο εσωτερικό της οικίας του παθόντος και κατευθύνθηκε προς την σάλα της οικίας, όπου στην κρεμάστρα (καλόγηρός) ήταν κρεμασμένο το σακάκι του θείου του, από το οποίο αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ».

Και συνεχίζει το κατηγορητήριο «όμως έγινε αντιληπτός από τον θείο του, όποιος προσπάθησε να τον εμποδίσει να φύγει από την οικία του με το κλεμμένο χρηματικό ποσό, οπότε του επιτέθηκε και βρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τόσο κατά την απόφαση της θανάτωσης του θείου του, όσο και κατά την εκτέλεση της πράξης του, με πρόθεση τον χτύπησε».

«Επιδεικνύοντας ιδιαίτερη σκληρότητα εναντίον του θείου του, καθώς του επιτέθηκε και τον χτύπησε με το διαρρηκτικό εργαλείο (σκύλα) επανειλημμένως και με σφοδρότητα στο πλέον ευπαθές και ζωτικό σημείο, δηλαδή στο κεφάλι του, ακόμη και όταν αυτός βρισκόταν ήδη πεσμένος (ακινητοποιημένος) μπρούμυτα στο δάπεδο της οικίας του, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει την θανάσιμη βαριά κρανίοεγκεφαλική κάκωση, προκειμένου να διατηρήσει το κλοπιμαίο χρηματικό ποσό».

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, στο πλαίσιο της δίκης, κατέθεσαν αρκετοί μάρτυρες, μεταξύ των οποίων η κόρη του θύματος, η γυναίκα που τον φρόντιζε, ο πατέρας του δράστη, συγχωριανοί και αστυνομικός.

«Ο λόγος που πήγα στο σπίτι του θείου μου ήταν καθαρά για τη ληστεία», υπογράμμισε στην απολογία του 45χρονος και πρόσθεσε ότι «ήθελα τα χρήματα για να πάρω ηρωίνη. Ήμουν δύο μέρες άυπνος, ευρισκόμενος υπό την επήρεια ναρκωτικών χαπιών».

Περιγράφοντας πως μπήκε στο σπίτι και πως μέσα στο σκοτάδι πήρε τα χρήματα από το σακάκι, επεσήμανε «καθώς πήγα να φύγω, κατάλαβα κάποιον πίσω μου και δέχτηκα ένα δύο χτυπήματα, ίσως από την μαγκούρα του. Γύρισα και τον χτύπησα με τη «σκύλα», μετά έφυγα και πήγα σπίτι μου. Όταν είδα τα αίματα στα ρούχα μου, άρχισα να τα πλένω».

Όπως σημείωσε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας «ουδέν σκοτεινό σημείο υπάρχει σε ό,τι αφορά την υπόθεση. Ο κατηγορούμενος, εν πλήρη συνείδηση, αποφάσισε να κλέψει το θύμα και οργάνωσε τον τρόπο, ενώ με το φονικό εργαλείο κατάφερε να κονιορτοποιήσει το κεφάλι του γέροντα, τον οποίο συνέχισε να χτυπά, ενώ είχε πέσει στο πάτωμα. Ο κατηγορούμενος τέλεσε τις πράξεις έχοντας σχεδιάσει αυτές».

Τελικά, το ΜΟΕ τον έκρινε ένοχο, ενώ κατά πλειοψηφία (5-2) δεν το αναγνωρίστηκε ο μειωμένος καταλογισμός και ομόφωνα του επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ