η-ράνια-τζίμα-είπε-την-αλήθεια-για-το-debate-7552

Η Ράνια Τζίμα είπε την αλήθεια για το debate: “Μείναμε άναυδοι όταν το ακούσαμε, λέω παιδιά, θα κάνουμε κάτι;”

Ράνια Τζίμα: Η δημοσιογράφος “δίκασε” τους πολιτικούς αρχηγούς για το debate

Το βράδυ της Τετάρτης 10/5 παρακολουθήσαμε στο κρατικό κανάλι της ΕΡΤ το debate των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών 2023. Όπως ήταν αναμενόμενο το debate διεξήχθη με τους αυστηρούς όρους των πολιτικών αρχηγών και με τους δημοσιογράφους να εκφράζουν τα εύλογα παράπονα τους.

Μετά την ολοκλήρωση του debate, η Ράνια Τζίμα βρέθηκε στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του Mega και της Νίκης Λυμπεράκη “Ο δρόμος προς την κάλπη”.

Η παρουσιάστρια σχολίασε τα όσα ειπώθηκαν στο debate, ενώ περιέγραψε ένα περιστατικό που συνέβη με τον Νίκο Ανδρουλάκη για το οποίο δεν επιτράπηκε στους δημοσιογράφους να πάρουν θέση.

«Έχω να πω ότι οι συνάδελφοι ήταν όλοι εξαιρετικοί όντως. Νομίζω ότι όλοι όσοι είδαν το debate κατάλαβαν ότι υπήρχε πρόθεση από τους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Την επόμενη φορά καλό θα ήταν και οι δημοσιογράφοι να έχουν λίγο λόγο στον τρόπο με τον οποίο θα δουλέψουν, όχι τίποτα άλλο, γιατί την επόμενη ημέρα τα ακούμε κιόλας και τα ακούμε για πράγματα τα οποία δεν έχουμε ορίσει.

Αυτό που έγινε απόψε ήταν ακριβώς αυτό που ήθελαν τα κόμματα. Αν τα κόμματα ήθελαν κάτι άλλο, θα είχαμε ένα άλλο debate. Δεν ήθελαν οι πολιτικοί αρχηγοί έναν πιο ανοιχτό διάλογο. Αν τον ήθελαν, θα τον είχαμε. Δηλαδή, συγγνώμη… Είπαν στους δημοσιογράφους «ελάτε εδώ, κάντε δεύτερη και τρίτη ερώτηση». Κάποια στιγμή λέει ο κ. Ανδρουλάκης πως «κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή». Και μένουμε άναυδοι οι δημοσιογράφοι. Κοιταζόμαστε μεταξύ μας, δίπλα μου ήταν ο Παναγιώτης Στάθης και ακριβώς παραδίπλα ο Αντώνης Σρόιτερ. Σκουντάω, δεν μας έπιαναν εκείνη την ώρα οι κάμερες, λέω «παιδιά, θα κάνουμε κάτι; Θα πούμε κάτι;». Με βλέπει ο Κουβαράς και μου λέει «δεμένα τα χέρια μου». Δηλαδή βγαίνει ένας πολιτικός αρχηγός και λέει για τις υποκλοπές ότι κάποιος πρέπει να πάει φυλακή και δεν μπορούσαμε να τον ρωτήσουμε ποιον εννοείς. Αν διακόψεις κινδυνεύεις να είσαι αντιθεσμικός», είπε χαρακτηριστικά η Ράνια Τζίμα.

Η καταγγελία της Ράνιας Τζίμα για το debate

Η Ράνια Τζίμα ρώτησε μεταξύ άλλων τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το αν σκέφτηκε να παραιτηθεί για την υπόθεση των υποκλοπών.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA αποθεώθηκε από τους χρήστες στο twitter τόσο για αυτήν την ερώτηση που έκανε στον πρωθυπουργό όσο και για την ερώτηση που έκανε στον Αλέξη Τσίπρα για τις υποκλοπές.

Διαβάστε μερικά χαρακτηριστικά tweets:

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ