έκκληση-βοήθειας-από-34χρονη-μητέρα-2-πα-163

Έκκληση βοήθειας από 34χρονη μητέρα 2 παιδιών: «Μένω στο αυτοκίνητο, δεν φτάνουν τα χρήματα για να τα ταίσω»

34χρονη μητέρα με τα δύο ανήλικα παιδιά της, 8 και 4 ετών, στη Ρόδο, θα βρεθούν στον δρόμο και θα αναγκαστούν να μείνουν στο αυτοκίνητο, αφού θα πρέπει να εγκαταλείψει το σπίτι στο οποίο φιλοξενείται προσωρινά, χωρίς, ωστόσο, να έχει πού να πάει.

Όπως υπογράμμισε η ίδια, μιλώντας στη «Δημοκρατική», πριν λίγες ημέρες, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι συγγενικού προσώπου, στο οποίο διέμενε στα τελευταία χρόνια με τα δύο ανήλικα παιδιά της, φιλοξενήθηκε σε φιλικό σπίτι για κάποιες ημέρες και αφού διανυκτέρευσε δύο βραδιές σε αυτοκίνητο, βρήκε προσωρινή στέγη στο σπίτι, όπου τώρα διαμένει, αλλά θα πρέπει να το εγκαταλείψει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Η 34χρονη μητέρα δεν έχει καμία βοήθεια από τον πατέρα των παιδιών

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε «θα φύγω στο τέλος της εβδομάδας και δεν έχω πού να πάω. Το πιθανότερο είναι πως θα διανυκτερεύω στο αυτοκίνητο με τα παιδιά. Είμαι μονογονέας, ζω με έναν μισθό εγώ και τα παιδιά μου και δεν υπάρχει δυνατότητα από τα χρήματα αυτά να καλυφθούν τα έξοδα για την ενοικίαση ενός σπιτιού. Ο πατέρας των παιδιών δεν βοηθάει οικονομικά και ο δικός μου μισθός δεν φτάνει για να καλύψω τα δύο μισθώματα που πρέπει να καταβάλω για να μπορέσω να νοικιάσω ένα σπίτι. Δυσκολεύομαι ήδη για να καλύψω τις βασικές ανάγκες των παιδιών μου, τα οποία είναι ηλικίας 8 και 4 ετών».

Όπως ανέφερε, χάρη στην κινητοποίηση ορισμένων φίλων, εξασφάλισε ελάχιστα τρόφιμα και ένα κουτί γάλα για τα παιδιά, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η στέγη, σημειώνοντας «έχω έναν μισθό, καθώς βρήκα εργασία πριν από μερικούς μήνες, αλλά δυστυχώς δεν έχω καμία άλλη βοήθεια από πουθενά, πλην το επίδομα Α21 (140 ευρώ μηνιαίως) που παίρνω από το κράτος. Χρειάζομαι κάπου να μείνω μέχρι να πάρω μια οικονομική ανάσα, μπορώ να διαθέσω κάποια λίγα χρήματα, μέχρι να μπορέσω να σταθώ στα πόδια μου. Τα έξοδα είναι πολλά και δεν μπορώ να τα καλύψω. Αν υποθέσουμε ότι θα δώσω 600 ευρώ μπροστά, ένα ενοίκιο 300 ευρώ και μια εγγύηση, τότε δεν θα μπορώ για το υπόλοιπο του μήνα να καλύψω ούτε τις βασικές μας ανάγκες. Δυστυχώς, όπως είναι σήμερα τα πράγματα, η λύση της διαμονής μας στο αυτοκίνητο είναι μονόδρομος. Αυτή τη στιγμή έχω ένα κουτί γάλα, δεν ξέρω τι θα πιει αύριο το παιδί. Υπάρχουν φορές που ζητιανεύω για να σταθώ λίγο στα πόδια μου».

Όπως τόνισε η 34χρονη μητέρα, από τον μισθό της δίνει κάθε μήνα δόση 95 ευρώ για το αυτοκίνητο, στο οποίο και θα διανυκτερεύουν από το τέλος της εβδομάδας, αν δεν βρεθεί προσωρινή στέγη.

Η ίδια απευθύνει έκκληση, μέσω της «Δημοκρατικής», να βρεθεί στέγη μέχρι να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να επιλέξει αν θα διαθέσει χρήματα για να βρει ένα σπίτι με τα δύο κορίτσια της ή αν θα διασφαλίσει το φαγητό και τα τρέχοντα έξοδα και θα κοιμούνται στο αυτοκίνητο, με τον χειμώνα να είναι προ των πυλών.

«Και τα δύο δεν μπορώ να τα καλύψω προς το παρόν. Ή θα καλύψω τη στέγη ή την σίτισή μας, η οποία κι αυτή είναι περιορισμένη. Τις τελευταίες μέρες διασφαλίζουμε το φαγητό μας με όσα μπόρεσαν να μου δώσουν λίγοι φίλοι, αλλά τελειώνουν κι αυτά…», ανέφερε η μητέρα των δύο κοριτσιών και πρόσθεσε «δεν ξέρω και τι θα πω στα παιδιά, πώς να τους εξηγήσω ότι θα πρέπει να μείνουμε στο αυτοκίνητο. Σήμερα, αύριο, θα πρέπει να φύγουμε από δω, είναι κι αυτή προσωρινή λύση. Λίγοι φίλοι με βοηθάνε και ο πατέρας μου κάτι ελάχιστα, περίπου 20 ευρώ τον μήνα που μου δίνει αν μπορέσει να τα δώσει κι αυτά. Δυστυχώς, είναι οι εποχές δύσκολες για μια μαμά μόνη με δύο μικρά παιδιά. Οι μέρες περνάνε και εγώ δεν ξέρω τι θα γίνω στο τέλος της εβδομάδας που θα πρέπει να αφήσω αυτό το σπίτι».

Τα στοιχεία της 34χρονης μητέρας βρίσκονται στη διάθεση της «Δημοκρατικής» για όποιον επιθυμεί να βοηθήσει, πριν αναγκαστεί να μείνει στο αυτοκίνητο.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ