το-μυστικό-του-γιώργου-τσούλη-για-ζουμ-14130

Το μυστικό του Γιώργου Τσούλη για ζουμερό κοτόπουλο «κατσιατόρε»: Το κόλπο στο τηγάνισμα και η νοστιμιά με το κρασί για λαχταριστό αποτέλεσμα

Κοτόπουλο κατσιατόρε: Ο Γιώργος Τσούλης έχει την συνταγή που θα σας ξετρελάνει

Ένα comfort food με ιταλική προέλευση, ιδανικό για τα κυριακάτικα μεσημέρια να το απολαύσετε με οικογένεια και φίλους. Είναι μια παραλλαγή από κοκινιστό κοτόπουλο που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς στο φαγητό. Μην ξεχάσετε να βγάλετε το κοτόπουλο από το ψυγείο και να το αφήσετε για μισή ώρα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο, κομμένο στα οκτώ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 150 γρ. πράσινες πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες
  • 150 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 100 ml. κόκκινο κρασί
  • 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 500 ml. ζωμό κοτόπουλου
  • 2 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 5 φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.γ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 170 γρ. ελιές σε ροδέλες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Η συνταγή για του Γιώργου Τσούλη για ένα υπέροχο κοτόπουλο κατσιατόρε

Βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, σοτάρουμε τα κοτόπουλα σε δόσεις από την πλευρά της πέτσας πρώτα μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Μόλις σοταριστούν τα κοτόπουλα, με τη βοήθεια μίας τσιμπίδας τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, το μπείκον και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.

Ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο.

Σβήνουμε με κόκκινο κρασί, περιμένουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί, ρίχνουμε μέσα την ντομάτα κονκασέ, το ζωμό, τη ρίγανη, το βασιλικό, τη δάφνη, τις ελιές, το δεντρολίβανο και σιγομαγειρεύουμε για 35-40 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Μόλις δέσει η σάλτσα, σερβίρουμε το κοτόπουλο ζεστό.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ