ρομπότ-θα-πάρουν-τις-δουλειές-μας-ποια-1379

Ρομπότ θα πάρουν τις δουλειές μας: Ποια η αλήθεια πίσω από το Chat GPT και ποιοι οι κίνδυνοι

Chat GPT: Η τεχνολογία μπορεί να υπολογίσει το ύφος, το στυλ γραφής και το περιεχόμενο σε ένα κείμενο

To Chat GPT είναι η νέα τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, που για την ώρα έχει προκαλέσει «σεισμό» σε ολόκληρο τον κόσμο. Η νέα αυτή τεχνολογία έχει άπειρες δυνατότητες και όλος ο κόσμος μιλάει όχι μόνο για τις ικανότητες του συστήματος, αλλά και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Το τελευταίο πρόβλημα που τέθηκε για το Chat GPT είναι αν όντως θα βοηθήσει σε κάποια δουλειά γραφείου. Αυτή η AI τεχνολογία, μας διαβεβαιώνουν οι επιστήμονες, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει την δουλειά του ανθρώπου, κι επίσης είναι σε θέση να κάνει άπειρα λάθη. Σε τι όμως μπορεί να βοηθήσει τελικά; Η εφημερίδα Washington Post μας δίνει πολλές από τις απαντήσεις για τα ερωτήματα αυτά. Πάμε να δούμε τελικά σε τι μας βοηθάει το σύστημα Chat GPT.

«Το ChatGPT είναι ουσιαστικά ένα σύστημα πρόβλεψης κειμένου, παρόμοιο αλλά καλύτερο από εκείνα που είναι ενσωματωμένα στις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων κειμένου στο τηλέφωνό σας», δήλωσε ο Jacob Andreas, επίκουρος καθηγητής στο Εργαστήριο Επιστήμης Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT. Η τεχνολογία αυτή μπορεί να προβλέψει ένα κείμενο, που σημαίνει πως παίρνει στοιχεία από πολλά παρόμοια κείμενα και είναι σε θέση να υπολογίσει το ύφος και στο στυλ γραφής, πέρα από το περιεχόμενο.

ChatGPT: Μπορεί όμως οι απαντήσεις να φαίνονται σωστές, το περιεχόμενο όμως έχει σοβαρό πρόβλημα ύφους

«Αν κοιτάξετε μερικά από αυτά τα πραγματικά μεγάλα δοκίμια που δημιουργούνται από το ChatGPT, είναι πολύ εύκολο να δείτε σημεία που αντιφάσκουν», είπε. «Όταν του ζητάτε να δημιουργήσει κώδικα, είναι ως επί το πλείστον σωστός, αλλά συχνά υπάρχουν σφάλματα», πρόσθεσε.

Μπορεί όμως ένα τέτοιο σύστημα να αναλάβει τις καθημερινές εργασίες ενός γραφείου; Εδώ είναι το σημαντικό ερώτημα μας. Αρχικά το σύστημα Chat GPt θα είναι σε θέση να απαντήσει σε πολλά mail, αυτό είναι κάτι που είναι σε θέση να φέρει σε πέρας. Μέχρι εκεί καλά. Εκεί που χάνει όμως το σύστημα αυτό είναι στο ότι είναι φλύαρο, επεκτείνεται σε περιοχές συζήτησης που δεν έχουν άμεση σχέση με το θέμα.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ