συγκινητική-ιστορία-μπαμπάς-ρώτησε-ι-8302

Συγκινητική ιστορία: Μπαμπάς ρώτησε ιδιοκτήτρια καφέ αν ο ανάπηρος γιος του μπορεί να μπει και εκείνη του έδωσε την πιο ωραία απάντηση

Παιδί με αναπηρία: Η ιστορία που έχει «σαρώσει» το διαδίκτυο και συγκινεί

Η ιστορία από ένα καφέ στο εξωτερικό φαίνεται πως κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει καταφέρει να συγκινήσει όλους όσοι την έχουν διαβάσει. Πρόκειται για μία αφήγηση που υπενθυμίζει ότι εκεί έξω υπάρχει ανθρωπιά και παιδία, είναι ένα κείμενο που αποδεικνύει πως το φως και η ελπίδα δεν έχουν ακόμα χαθεί.

Ένας μπαμπάς επισκέφτηκε μια καφετέρια με τον μικρό του γιο. Ο πατέρας ρώτησε την ιδιοκτήτρια καφέ αν μπορεί να μπει ο ανάπηρος γιος του στο μαγαζί της. Το παιδί χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο. Ο πατέρας ανησυχούσε ότι ο κόσμος θα έφευγε από την καφετέρια “The Barrel Chapeltown” εάν το αγόρι κουνούσε συνεχώς τα χέρια του και έκανε δυνατό θόρυβο.

Στην αρχή, η ιδιοκτήτρια είπε ότι ξαφνιάστηκε με την ερώτηση του πατέρα. Ωστόσο, αντί να τους απομακρύνει, ήταν αποφασισμένη να κάνει τον πατέρα με τον γιο του να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι.

Παιδί με αναπηρία: Η αντίδραση της ιδιοκτήτριας καφέ και τα σχόλια του κόσμου στα social media

Τι είπε η ιδιοκτήτρια καφέ:

«Είναι θλιβερό ότι στην σημερινή εποχή κάποιος νιώθει την ανάγκη να ρωτήσει κάτι τέτοιο. Αυτό συνέβη μετά τον αγώνα της Αγγλίας και στην παμπ είχαμε μερικούς γονείς με τα παιδιά τους. Ήμουν σαστισμένη και τον ρώτησα γιατί ρωτάει. Αλλά μου είπε ότι ο γιος του κάνει μερικές φορές δυνατούς θορύβους και κουνάει τα χέρια του. Φάνηκε νευρικός όσο περίμενε την απάντησή μου κι αυτό ράγισε την καρδιά μου. Πρέπει να είναι καταστροφικό για έναν γονέα να νιώθει έτσι. Ο άντρας ανέφερε ότι είχε βγει έξω με την οικογένειά του πριν από λίγες εβδομάδες και οι άνθρωποι έκαναν σχόλια γιατί ήθελαν να βγουν για ένα ήσυχο γεύμα. Του είπα ότι ήταν φυσικά ευπρόσδεκτος και πως όποιος πελάτης έκανε σχόλιο για το γιο του θα έφευγε ο ίδιος».

Η κ. Tate μοιράστηκε την ιστορία της στη σελίδα της παμπ στο Facebook. Έλαβε χιλιάδες likes και κοινοποιήθηκε επίσης χιλιάδες φορές.

Έγραψε: «Αν κάθεστε στο σπίτι με ένα παιδί, έναν σύντροφο ή έναν φίλο σας με αναπηρία και αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να πάτε οπουδήποτε εξαιτίας του φόβου ότι κάποιος θα σας σχολιάσει, σας προσκαλώ να έρθετε εδώ. Εάν βρω κάποιον που κάνει αρνητικά σχόλια ή είναι αγενής, θα του ζητήσω να φύγει ο ίδιος».

Αρκετοί ήταν εκείνοι που υποστήριξαν το μήνυμα της ιδιοκτήτριας από όλες τις γωνιές της γης.

«Η ανταπόκριση που έλαβα ήταν συντριπτική – δεν μπορούσα να πιστέψω τις ειδοποιήσεις που είχα την επόμενη μέρα. Είναι ωραίο να έχεις τέτοια υποστήριξη και ελπίζω ότι αυτό θα δώσει ένα θετικό μήνυμα και σε άλλους ανθρώπους», ανέφερε μέσω του διαδικτύου η Kate.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ