αληθινή-ιστορία-σερβιτόρα-κέρδισε-10-εκ-5433

Αληθινή ιστορία: Σερβιτόρα κέρδισε 10 εκατομμύρια από ένα φιλοδώρημα και το όνειρο έγινε ξαφνικά εφιάλτης

Αληθινή ιστορία: Σερβιτόρα κέρδισε 10 εκατομμύρια από ένα φιλοδώρημα και το όνειρο έγινε εφιάλτης

Η αληθινή ιστορία της Tonda Dickerson είναι μία από αυτές που μοιάζουν βγαλμένες από βιβλίο επιστημονικής φαντασίας, κι όμως ξέρουμε ότι η ζωή στήνει πάντα τα πιο ευφάνταστα σενάρια. Η περιπέτεια της σερβιτόρας ξεκίνησε όταν κέρδισε 10 εκατομμύρια από ένα φιλοδώρημα, το όνειρο όμως εξελίχθηκε πολύ γρήγορα σε έναν κακόγουστο εφιάλτη.

Περίπου 20 χρόνια πριν, ο πελάτης Edward Seward μπήκε σε ένα εστιατόριο για να φάει πρωινό. Η ζωή της σερβιτόρας που έμελλε να τον εξυπηρετήσει τελικώς δεν θα ήταν ποτέ πια η ίδια καθώς έκανε τη ζωή της σερβιτόρας άνω κάτω οδηγώντας την στα όρια της απελπισίας.

Ο πελάτης Edward Seward έδωσε φιλοδώρημα ένα λαχείο στην Tonda Dickerson που πλησίαζε τα 30της. Η σερβιτόρα πήρε το λαχείο έκπληκτη και ευχαρίστησε τον πελάτη, με την κλήρωση να ήταν προγραμματισμένη για το επόμενο Σάββατο.

Αληθινή ιστορία: Η Tonda Dickerson κέρδισε 10 εκατομμύρια δολάρια

Αυτή ήταν η πρώτη ανατροπή στη ζωή της σερβιτόρας Tonda Dickerson. Η εν λόγω σερβιτόρα επέλεξε να παίρνει 375 χιλιάδες τον χρόνο για μια περίοδο 30 ετών, μια κίνηση που οι περισσότεροι οικονομολόγοι κρίνουν ως σοφή. Αυτή η κίνηση της έδωσε την επιλογή να μην εργαστεί ποτέ ξανά ως σερβιτόρα.

Οι συνάδελφοι της σερβιτόρας υποστήριξαν πως όλα τα φιλοδωρήματα θα πρέπει να μοιραστούν στο σύνολο του προσωπικού. Το δικαστήριο αρχικά τους δικαίωσε, αν και η Dickerson ισχυριζόταν πως δεν είχε πει ποτέ ότι είχε συμφωνήσει να μοιραστεί τα tips.

Οι συνάδελφοί της ήταν 4 και υποστήριξαν πως είχαν και εκείνοι πάρει λαχεία ως φιλοδώρημα και είχαν συμφωνήσει στο παρελθόν να μοιραστούν τα κέρδη

Η νικήτρια του λαχείου είχε απορρίψει μια συμφωνία που θα της επέφερε 3 εκατομμύρια δολάρια πριν τη δίκη και μόλις άκουσε την απόφαση έφυγε χωρίς να κάνει κανένα σχόλιο.

Αληθινή ιστορία: Η σερβιτόρα Tonda Dickerson κέρδισε την έφεση

Το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου ανέφερε πως αν υπήρχε συμφωνία, τότε επρόκειτο για τζόγο, κάτι που απαγορεύεται στην πολιτεία της Αλαμπάμα. Έτσι το δικαστήριο έκρινε πως κάθε προφορική συμφωνία ήταν ανεφάρμοστη.

Αληθινή ιστορία: Ο πελάτης που δώρισε το λαχείο επανήλθε τρία χρόνια αργότερα στη ζωή της σερβιτόρας

Κι ενώ η σερβιτόρα νόμιζε πως τα δύσκολα είχαν περάσει, τρία χρόνια αργότερα ήρθε ο Seward να της κάνει εκ νέου μήνυση. Υποστήριξε πως έκαναν και μεταξύ τους μια συμφωνία μόλις της έδωσε το λαχείο. Πώς αν κερδίσει, θα του αγόραζε ένα αυτοκίνητο. Ο δικαστής όμως απέρριψε την μήνυση. Η ιστορία βέβαια δεν τελειώνει εδώ.

Ο σύζυγος της σερβιτόρας Tonda Dickerson προσπάθησε να την απαγάγει. Την έβαλε μέσα στο αυτοκίνητο και την οδήγησε σε μια λίμνη, ενώ απειλούσε να την σκοτώσει. Το τηλέφωνό της χτύπησε μια φορά και ο πρώην σύζυγός της την απείλησε για άλλη μια φορά, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής. Όταν χτύπησε δεύτερη φορά, του είπε πως πρέπει να την αφήσει να απαντήσει γιατί θα αρχίσουν να την ψάχνουν. Όταν ο πρώην σύζυγός της συμφώνησε, εκείνη άνοιξε την τσάντα της και έβγαλε ένα πιστόλι.

Αληθινή ιστορία: Ο πυροβολισμός στο στήθος, τα κέρδη από το λαχείο και η φορολόγηση

Όταν ο Martin κινήθηκε εναντίον της, τον πυροβόλησε στην δεξιά πλευρά του στήθους.

Κατάφερε να της πάρει το όπλο και την απείλησε πως θα την σκοτώσει και ύστερα θα αυτοκτονήσει. Όμως εκείνη κατάφερε να τον πείσει ότι έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο. Μπήκαν στο αυτοκίνητο και ξεκίνησαν με την αστυνομία να φτάνει εκεί λίγο αργότερα.

Για μια δεκαετία, η εφορία διαφωνούσε με την Dickerson για το ακριβές ποσό που έπρεπε να καταβάλει. 13 χρόνια μετά την τυχερότερη μέρα της ζωής της, το δικαστήριο αποφάσισε πως έπρεπε να πληρώσει ένα αρκετά μεγάλο.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ