θα-σας-λύσει-τα-χέρια-το-έξυπνο-κόλπο-γ-2311

Θα σας λύσει τα χέρια: Το έξυπνο κόλπο για τον καθαρισμό του απορροφητήρα, που θα εξαφανίσει τα λίπη από τα φίλτρα

Καθαρισμός απορροφητήρα: Πόσες φορές έχετε χάσει τη μέρα σας τρίβοντας τα λίπη χωρίς κανένα αποτέλεσμα;

Μία από τις πιο δύσκολες οικιακές δουλειές είναι ο καθαρισμός του απορροφητήρα. Πόσες φορές έχετε χάσει τη μέρα σας τρίβοντας τα λίπη χωρίς κανένα αποτέλεσμα;

Αρχικά το φίλτρο του απορροφητήρα δουλεύει για εμάς, απομακρύνοντας από την κουζίνα τις οσμές του φαγητού και συγκεντρώνοντας πάνω του όλα τα λίπη. Τα λίπη όμως μπορεί να εμποδίσουν σημαντικά την καλή λειτουργία του, μειώνοντας σημαντικά την απόδοσή του.

Απορροφητήρας: Πώς μπορείται να τον καθαρίσετε

Κατ’αρχάς, κλείστε τον γενικό διακόπτη του ρεύματος για να αφαιρέσετε το προστατευτικό πλέγμα. Στην συνέχεια, μπορείτε να αφαιρέστε το φίλτρο του απορροφητήρα. Αν το φίλτρο είναι από άνθρακα ή υαλοβάμβακα, φροντίστε να τα αντικαθιστάτε κάθε 4 και 2 μήνες αντίστοιχα, ανάλογα πάντα με τη χρήση που του κάνετε.

Αν, ωστόσο, το φίλτρο του απορροφητήρα σας είναι μεταλλικό, δεν έχετε παρά να γεμίσετε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό.

Λίγο πριν βράσει, ρίξτε στο νερό 1/2 φλ. μαγειρική σόδα σιγά-σιγά γιατί η σόδα θα κάνει το νερό να αφρίσει απότομα. Στη συνέχεια, με την κατσαρόλα ακόμα πάνω στο αναμμένο μάτι. Βουτήξτε το μισό φίλτρο μέσα στο νερό αφήστε το για λίγη ώρα εκεί μέχρι να δείτε τα λίπη να διαλύονται και να «έρχονται» στην επιφάνεια του νερού. Έπειτα, αναποδογυρίστε το φίλτρο του απορροφητήρα και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με την άλλη πλευρά του.

Καθαρισμός απορροφητήρα: Τι πρέπει να προσέξετε

Προσοχή! Επειδή το φίλτρο θα καίει, μην ξεχάσετε να το κρατάτε με γάντι κουζίνας ή μια πετσέτα. Όταν ολοκληρώσετε τη διαδικασία, αφήστε το φίλτρο όρθιο να στεγνώσει προτού το τοποθετήσετε πίσω στη θέση του.

Σε περίπτωση που δεν καθάρισαν πλήρως τα φίλτρα, επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία με καθαρό νερό χωρίς μαγειρική σόδα.

Tip: Επειδή στο εξωτερικό μέρος του απορροφητήρα συσσωρεύονται επίσης πολλά λίπη, καθαρίστε τα με ένα πανάκι μικροϊνών, νερό και λίγο απορρυπαντικό πιάτων.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ