αναστάτωση-στην-γαλλία-τουρίστες-μέθ-30905

Αναστάτωση στην Γαλλία: Τουρίστες μέθυσαν και βρέθηκαν να κοιμούνται στην κορυφή του Πύργου του Άιφελ

Γαλλία: Μεθυσμένοι τουρίστες βρέθηκαν να κοιμούνται στον Πύργο του Άιφελ

Δύο Αμερικανοί τουρίστες αφού κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας να κοιμούνται στην κορυφή του Πύργου του Άιφελ.

Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν «κατά τις πρωινές ώρες», πριν από το άνοιγμα του αξιοθέατου για το κοινό στις 9 το πρωί κατά τη διάρκεια ελέγχου που έκαναν εργαζόμενοι στον τομέα ασφαλείας της εταιρείας που είναι αρμόδια για τη λειτουργία του Πύργου του Άιφελ (Sete). Οι τουρίστες βρίσκονταν μεταξύ του δεύτερου και τρίτου ορόφου του Πύργου, σε ένα τμήμα που δεν ήταν προσβάσιμο στο κοινό.

«Δεν αποτελούσαν κάποια προφανή απειλή», τόνισε το Sete.

Αφού πλήρωσαν εισιτήριο εισόδου την Κυριακή γύρω στις 22:40 το βράδυ, πήδηξαν κάποια φράγματα ασφαλείας καθώς κατέβαιναν τις σκάλες από την κορυφή του Πύργου του Άιφελ, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Πυροσβέστες περισυνέλεξαν από το σημείο τους δύο μεθυσμένους τουρίστες.

Αναστάτωση στον Πύργο του Άιφελ στην Γαλλία

Φαίνεται ότι «παρέμειναν κολλημένοι εκεί λόγω της μεγάλης ποσότητας αλκοόλ που είχαν καταναλώσει», τόνισαν εισαγγελικές αρχές του Παρισιού στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι δύο τουρίστες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα του 7ου διαμερίσματος της πρωτεύουσας για ανάκριση και η Sete τόνισε ότι πρόκειται να κινηθεί νομικά εναντίον τους.

«Δεν διαπιστώθηκε καμία ζημιά, δεν υπήρξε παράνομη είσοδος σε ιστορικό ή πολιτιστικό χώρο», ανέφερε η εισαγγελία.

Ο Πύργος του Άιφελ άνοιξε ξανά για το κοινό περίπου μία ώρα καθυστέρηση, χθες γύρω στις 10 το πρωί.

Αυτή ήταν μια νέα αναστάτωση στην υποδοχή τουριστών στο μνημείο μετά από δύο εκκενώσεις που έγιναν το Σάββατο μετά από δύο ψεύτικες προειδοποιήσεις για τοποθέτηση βομβών. Μια έρευνα έχει ξεκινήσει από το εθνικό κέντρο για την καταπολέμηση του διαδικτυακού μίσους.

Χθες, τρία αστυνομικά τμήματα του Παρισιού έλαβαν ξανά ένα mail που υποδηλώνει την τοποθέτηση βομβών στον Πύργο του Άιφελ, αλλά το Sete, με τη σύμφωνη γνώμη της αστυνομίας, αποφάσισε να μην εκκενώσει το μνημείο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ