οι-τρεις-λέξεις-που-του-ψιθύρισε-αυτά-ε-6372

Οι τρεις λέξεις που του ψιθύρισε: Αυτά είναι τα λόγια του Βασιλιά Καρόλου στον πρίγκιπα Ουίλιαμ την ώρα της στέψης

Βασιλιάς Κάρολος: Η συγκινητική στιγμή με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ορκίστηκε πίστη στον Βασιλιά Κάρολο και ο πατέρας του ψιθύρισε αυτές τις τρεις λέξεις κατά τη διάρκεια της στέψης.

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ στέφθηκε Βασιλιάς – στην ιστορική πρώτη στέψη έπειτα από 70 χρόνια σήμερα – έχοντας προσευχηθεί να είναι μια «ευλογία» σε ανθρώπους «κάθε πίστης και πεποίθησης» και να υπηρετήσει τα εκατομμύρια των υπηκόων του στη Βρετανία σε όλο τον κόσμο.

Ο Κάρολος έγινε ο 40ός βασιλιάς που στέφθηκε στο Αββαείο του Γουέστμινστερ, που χρονολογείται από τον Γουλιέλμο τον Κατακτητή το 1066, καθώς ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ Τζάστιν Γουέλμπι τοποθέτησε το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου στο κεφάλι του.

Στη συνέχεια, ο βασιλιάς φάνηκε συγκινημένος καθώς ο γιος του, πρίγκιπας Ουίλιαμ του απέτισε φόρο τιμής, γονατίζοντας για να δώσει όρκο πίστης στον πατέρα του. Στη συνέχεια, στάθηκε, άγγιξε το στέμμα και φίλησε τον βασιλιά στο μάγουλο.

Ο Κάρολος συγκινήθηκε καθώς έγνεψε στον γιο του και είπε «ευχαριστώ Ουίλιαμ, αμήν».

Η στέψη του Καρόλου και ο όρκος του πρίγκιπα Ουίλιαμ

Πριν από τη στέψη του, ο Βασιλιάς χρίστηκε με ιερό λάδι μακριά από τη δημόσια θέα. Ήταν ντυμένος με ένα λευκό λινό ένδυμα που ονομαζόταν Colobium Sindonis, ένα χρυσό παλτό που ονομαζόταν Supertunica και είχε τοποθετήσει τη ζώνη της στέψης γύρω από τη μέση του.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ