γεμίζει-περηφάνια-όλη-την-ελλάδα-η-18χρ-1555

Γεμίζει περηφάνια όλη την Ελλάδα: Η 18χρονη Θεσσαλονικιά που κατάφερε να φοιτήσει ιατρική στο Harvard με πλήρη υποτροφία

Harvard: Η 18χρονη Θεοδώρα Μιχαηλίδου ξεκινάει από τον Σεπτέμβριο του 2023 στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης

Θεοδώρα Μιχαηλίδου: Η 18χρονη από τη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται από τον Σεπτέμβριο του 2023 στο Πανεπιστήμιο του Harvard, για να σπουδάσει μοριακή ιατρική, έχοντας μάλιστα κερδίσει πλήρη υποτροφία. Το νεαρό κορίτσι θα ταξιδέψει στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης προκειμένου να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Θα επιλέξει τις Θετικές Επιστήμες και στόχος της όπως λέει είναι να σπουδάσει μοριακή ιατρική και να ακολουθήσει μία καριέρα στο κομμάτι της έρευνας.

«Μου κεντρίζει αρκετά το ενδιαφέρον η βιολογία και η ιατρική και συγκεκριμένα ο συνδυασμός τους που είναι η μοριακή ιατρική. Είναι ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πεδίο, με πάρα πολλές ευκαιρίες για έρευνα. Το Harvard μπορεί να μου παρέχει μεγάλες ευκαιρίες, μέσω των πανεπιστημιακών νοσοκομείων και ερευνητικών κέντρων που διαθέτει», περιγράφει με ενθουσιασμό.

«Αν τα κατάφερα εγώ, μπορεί να τα καταφέρει ο καθένας» λέει η 18χρονη για την είσοδό της στο Harvard

Λέει πως από τότε που θυμάται τον εαυτό της, της άρεσε πάντα να διαβάζει. «Δεν το έβλεπα ως καταναγκαστικό έργο και είναι κάτι που με γεμίζει. Οπότε, τα μαθητικά μου χρόνια ήταν πάρα πολύ ευχάριστα και δεν νιώθω πως έκανα κάποια θυσία για να φτάσω εδώ που έφτασα», εξομολογείται.

«Αν τα κατάφερα εγώ, μπορεί να τα καταφέρει ο καθένας αρκεί να έχει τη θέληση και το κουράγιο, να αγαπά τη μάθηση και το διάβασμα.

Εγώ για παράδειγμα ξεκίνησα την πορεία μου από ένα δημόσιο σχολείο στην Κοζάνη και τρία χρόνια μετά βρίσκομαι στο Harvard. Το λέω αυτό γιατί θέλω να δώσω κουράγιο και σε άλλα παιδιά να προετοιμαστούν κατάλληλα και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους», λέει η 18χρονη.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ