θάνατος-βρέφους-στην-άρτα-η-αιτία-θανά-7509

Θάνατος βρέφους στην Άρτα: Η αιτία θανάτου, η ευχή πριν τη κηδεία και η άσχημη ψυχολογική κατάσταση των γονέων

Άρτα: Το τελευταίο αντίο στο 5,5 μηνών βρέφος

Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκονται οι δύο γονείς του 5,5 μηνών βρέφους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 37χρονος πατέρας κατέρρευσε και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου. Σε ίδιο θάλαμο νοσηλεύεται και η μητέρα την οποία παρακολουθούν ψυχολόγοι. Την ίδια στιγμή βγήκε το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεση για τα αίτια θανάτου του άτυχου μωρού.

Σε συσσώρευση υγρών στον πνεύμονα που προκάλεσαν πνευμονικό οίδημα αποδίδεται σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατος του βρέφους, το οποίο ξέχασε ο πατέρας του χθες, Τρίτη μέσα στο αυτοκίνητο για πάνω από 7 ώρες και ο ίδιος πήγε κανονικά για την εργασία του.

Συγκεκριμένα, το βρέφος υπέστη αίσθημα ασφυξίας, εφίδρωση, συριγμό στους πνεύμονες, δύσπνοια, βηχα, δυσκολία αναπνοής, υποξια (χαμηλή στάθμη οξυγόνου). Με αποτέλεσμα να υποστεί πνευμονικό οίδημα που οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή λόγω υποξυγοναιμίας (έλλειψη οξυγόνου), ταχυκαρδία, και κυάνωση, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Χρήστος Στρατουλάκος.

Να σημειωθεί ότι αναμένεται να διεξαχθούν κι άλλες εξετάσεις στο μωρό. Τα οριστικά αποτελέσματα θα δοθούν, αφού ολοκληρωθούν και οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Η κηδεία του 5,5 μηνών κοριτσιού από την Άρτα θα γίνει το Σάββατο, συγκεκριμένα, στις 12:00 το μεσημέρι, στην Περδικορράχη, δωρεά του γραφείου τελετών. Για να ταφεί το παιδί θα πρέπει να έχει βαφτιστεί, κάτι που δεν έχει γίνει. Για το λόγο αυτό θα προηγηθεί μια ειδική ευχή από τον ιερέα στην οποία το άτυχο κοριτσάκι θα πάρει το όνομα Λυδία – Ελένη, και στη συνέχεια θα γίνει η τελετή της κηδείας.

ΜΕ ΤΗΝ «ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΝΗΠΙΩΝ» ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΛΥΔΙΑ – ΕΛΕΝΗ ΣΤΟ 5,5 ΜΗΝΩΝ ΒΡΕΦΟΣ

Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, το βρέφος δεν μπορεί να βαπτιστεί αλλά ούτε και να γίνει αεροβάπτισμα στην περίπτωσή του καθώς δεν ζει γι’ αυτό και θα του διαβαστεί ευχήστην οποία ο ιερέας θα αναφέρει το όνομα του αναφέρει το Πρώτο Θέμα.

Η Ακολουθία των Αγίων Νηπίων κάθε χρόνο ψέλνεται στην εκκλησία στις 29 Δεκεμβρίου και ουσιαστικά είναι αφιερωμένη στα μωρά, σύμφωνα με την παράδοση 14χιλ, που σφαγιάστηκαν με διαταγή του Ηρώδη λίγες ημέρες μετά τη γέννηση του Ιησού Χριστού στη Βηθλεέμ.

Σε τραγική ψυχολογική κατάσταση η μητέρα του βρέφους που πέθανε στην Άρτα

Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση είναι μητέρα του βρέφους η οποία ζητάει διαρκώς το μωρό της και οι γιατροί προκειμένου να παραμείνει ήρεμη της χορηγούν την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Τόσο η ίδια όσο και ο 37χρονος συνομιλούν με ψυχολόγους που τους στηρίζουν ψυχιατρικά καθώς και οι δύο κατέρρευσαν όταν πληροφορήθηκαν επισήμως το θάνατο του μωρού τους από τους γιατρούς τους νοσοκομείου Άρτας στο οποίο το μετέφεραν.

«ΗΤΑΝ ΙΔΡΩΜΕΝΟ ΤΟ ΜΩΡΟ – ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΦΟΡΕΣΕΙ ΜΠΟΥΦΑΝ»

Ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ μίλησε στο LIVE NEWS για το θάνατο του βρέφους μέσα σε αυτοκίνητο. Αρχικά ο κ. Γιαννακός τόνισε ότι όλο το προσωπικού του νοσοκομείου είναι σε σοκ από το περιστατικό και έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σωθεί η ζωή του βρέφους.

Στην συνέχεια ανέφερε ότι τα δωμάτια που βρίσκονται οι γονείς σε δωμάτια που μπαίνουν κρατούμενοι ως εκ τούτο δεν υπήρχε κανένα περιθώριο για απόπειρα αυτοκτονίας.

Επιπλέον ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ επιβεβαίωσε ότι «θα υπήρχαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ των συγγενών των δύο οικογενειών αν δεν υπήρχε παρουσία της αστυνομίας στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται οι δύο γονείς».

«Το μωρό πήγε στο νοσοκομείο με το μπουφάν. Το παιδί ήταν αρκετά ιδρωμένο όταν πήγε στο νοσοκομείο», δήλωσε Μιχάλης Γιαννάκος.

Άρτα: Σε σοκ ο πατέρας του νεκρού βρέφους

“Ο γιος μου έχει πάθει σοκ”, λέει ο παππούς του νεκρού βρέφους

Ο παππούς του μωρού μίλησε στο T-live και στην Πόπη Παπαδοπούλου, μη μπορώντας να πιστέψει το κακό που βρήκε την οικογένειά τους.

«Δεν μπορεί ακόμα να… Έχει πάθει σοκ. Ο γιος μου πήγαινε στη δουλειά του… Είχε πάρει μαζί του το μωρό για να το πάει στον παιδικό σταθμό. Η νύφη μου το πήγαινε στον παιδικό σταθμό συνήθως, αλλά δεν ξέρω τι έγινε χθες και δεν το πήγε. Παντρεύτηκαν τον Σεπτέμβριο με πολιτικό γάμο, επειδή ήταν έγκυος η νύφη μου», δήλωσε στον Alpha ο πατέρας του 37χρονου που χθες προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ