θάνατος-βρέφους-στην-άρτα-το-μωρό-μάλ-8413

Θάνατος βρέφους στην Άρτα: “Το μωρό μάλλον κοιμόταν και δεν το άκουγα” – Το έκτακτο τηλεφώνημα στον πατέρα

Άρτα: Προθεσμία για να απολογηθεί ο 37χρονος πατέρας

Ο 37χρονος πατέρας πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Παρασκευή. Ο Εισαγγελέας άσκησε δίωξη στον 37χρονο για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου από αμέλεια. Παράλληλα αν και ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση κλήθηκε από τον ανακριτή για να απολογηθεί.

Άνδρες της αστυνομίας με βιαστικές κινήσεις τον έβαλαν στο περιπολικό. Ο ίδιος με σκυμμένο το κεφάλι μπήκε στο περιπολικό αποφεύγοντας τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο πατέρας είναι συντετριμένος και δήλωσε τα εξής:

“Ξεκινήσαμε από το σπίτι στις 07:00. Αντί να στρίψω αριστερά στον βρεφονηπιακό σταθμό, έστριψα δεξιά και πήγα στη δουλειά μου. Το παιδί στο πίσω κάθισμα πρέπει να κοιμόταν, δεν έκλαιγε και δεν το άκουγα. Το κάθισμα ήταν χαμηλό και δεν το έβλεπα από τον καθρέπτη”.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η μητέρα ήταν εκείνη που πήγαινε το μωρό στο βρεφονηπιακό και χθες ίσως ήταν η πρώτη φορά που το πήγε ο άτυχος πατέρας.

Ο 37χρονος είναι σε ειδικό θάλαμο κρατουμένων στο νοσοκομείο και τον επιτηρούν καθώς ψάχνει τρόπους για να βάλει τέλος στη ζωή του και γι’ αυτό του έχουν χορηγηθεί κατασταλτικά χάπια.

Διακριτική είναι και η αστυνομική παρουσία καθώς υπάρχουν φόβοι για επεισόδια από τη οικογένεια της 27χρονης μητέρας, που θεωρούν μόνο υπαίτιο τον πατέρα του μωρού.

Η μητέρα βρίσκεται και αυτή σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου και στο πλευρό της βρίσκεται η οικογένειά της αλλά και ψυχολόγοι.

Το τηλεφώνημα που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην τραγωδία στην Άρτα

Ο 37χρονος εργαζόταν στον ΔΕΔΔΗΕ ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του. Η πρώτη του δουλειά ήταν σε ορυχείο στην Τρίπολη. Λίγους μήνες μετά πήρε μετάθεση για την Κόρινθο ενώ τα τελευταία χρόνια είχε επιστρέψει στη γενέτειρά του, την Άρτα, και εργαζόταν εκεί ως υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ.

Έχοντας βάλει σε τάξη την επαγγελματική του πορεία, αποφάσισε μαζί με την 27χρονη σύζυγό του να κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους, αποκτώντας το πρώτο τους μωράκι στα μέσα Δεκεμβρίου.

Συγγενείς και φίλοι τον περιγράφουν ως έναν γονιό ιδιαίτερα τρυφερό που περνούσε συνεχώς χρόνο με την 5,5 μηνών κορούλα του.

“Ναι, ναι το είχε μόνιμα μαζί του. Και το πήγαινε κάθε πρωί και το μεσημέρι το έπαιρνε η μητέρα, η Μαρία”, ανέφερε ο θείος του 37χρονου.

Ένα έκτακτο τηλεφώνημα για βλάβη στη Λευκάδα ίσως ήταν εκείνο που έπαιξε κομβικό ρόλο στο να μετατραπεί μια διαδρομή ρουτίνας από το σπίτι μέχρι τον βρεφονηπιακό σταθμό της κόρης του στην απόλυτη τραγωδία.

“Κάποιος πρέπει να τον πήρε τηλέφωνο ότι κάπου έχει βλάβη και αντί να αφήσει το παιδί (στο βρεφονηπιακό) πήγε και το άφησε στο αυτοκίνητο”, δήλωσε ο θείος του 37χρονου.

Η φωτογραφία του πατέρα δημοσιεύτηκε στην εκπομπή “Live News” του Mega.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ