βούτηξα-χωρίς-να-το-σκεφτώ-η-μαρτυρί-4532

«Βούτηξα χωρίς να το σκεφτώ»: Η μαρτυρία του ήρωα αστυνομικού που έσωσε παππού και εγγονή από χείμαρρο στις Σέρρες

Σέρρες: Δραματικές στιγμές με τη διάσωση ενός 3χρονου κοριτσιού και του παππού της

Χάρη στην άμεση παρέμβαση της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, σώθηκαν ένας ηλικιωμένος άνδρας με την 3χρονη εγγονή του που είχαν παρασυρθεί με μοτοποδήλατο  από χείμμαρο. Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 27 Απριλίου 2023, το μεσημέρι στις Σέρρες.

Άμεσα αστυνομικός, βούτηξε στα νερά του χειμάρρου, διασώζοντας πρώτα την ανήλικη και στη συνέχεια τον παππού του κοριτσιού, τους οποίους μετέφερε με ασφάλεια.

“Ξαφνικά ακούσαμε κραυγές, κάποιος να φωνάζει “βοήθεια, βοήθεια”. Σταμάτησα τη μηχανή, κατέβηκα και παρατήρησα μέσα στο ποτάμι να υπάρχει ένας ηλικιωμένος κύριος και να προσπαθεί μαζί με το μικρό του κοριτσάκι να κρατηθούν στην επιφάνεια γιατί ήταν πολύ βαθύ το νερό. Χωρίς να σκεφτώ τίποτα, κατευθείαν, άφησα τη μηχανή, πήρα φόρα και βούτηξα μέσα” είπε ο αστυνομικός μιλώντας στον Alpha.

“Προσπάθησα σε πρώτη φάση να βγάλω το μωρό, που έκλαιγε εκείνη την ώρα πάρα πολύ, ήταν σε κατάσταση σοκ. Κατάφερα, το τράβηξα από την κουκούλα, το έβγαλα το πήγα σε έναν συνάδελφο και κατευθείαν ξαναγύρισα για να προσπαθήσω να βγάλω και τον παππού” συνέχισε ο ήρωας αστυνομικός.

Τι δήλωσε ο αστυνομικός από τις Σέρρες

“Πέρασα από εκεί και βούλιαξε το μηχανάκι από τη λάσπη. Πήγα να κατέβω και με τράβηξε και πήγα πιο βαθιά στο νερό. Δεν μπορούσα να ανέβω πάνω και φώναζα “βοήθεια” στα παιδιά της Αστυνομίας, καλά που ήταν εκεί. Ευχαριστώ πάρα πολύ, να είναι καλά ο άνθρωπος” τόνισε από την πλευρά του ο παππούς της μικρής.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ήρωας αστυνομικός, Δημήτρης Μελίρρυτος, σώζει πολίτες από βέβαιο θάνατο.

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα policenet, μέσω της παρούσας επιστολής, η Ένωση μας εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά της συγχαρητήρια στο συνάδελφο Αρχιφύλακα ΜΕΛΙΡΡΥΤΟ Δημήτριο της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ./Α.Τ. Σερρών, ο οποίος βραδινές ώρες της Τρίτης, 02 Αυγούστου 2022, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, αντιλήφθηκε μια γυναίκα-οδηγό μοτοσικλέτας να χάνει τον έλεγχο και να πέφτει στο οδόστρωμα της οδού Ελ. Βενιζέλου, έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης των Σερρών. Παρέμεινε στο σημείο δίπλα της, προσπαθώντας να την ηρεμήσει, ενημέρωσε άμεσα το 100 και το ΕΚΑΒ, ενώ, ταυτόχρονα, ενεργούσε ρύθμιση της κυκλοφορίας για την αποτροπή παράσυρσης της τραυματισθείσας οδηγού από τα διερχόμενα οχήματα.

Η εν λόγω οδηγός διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Σερρών σε σύντομο χρονικό διάστημα και είναι καλά στην υγεία της.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ