ελισάβετ-κωσταντινίδου-το-δυστύχημα-3885

Ελισάβετ Κωσταντινίδου: Το δυστύχημα που την τσάκισε, ο κρυφός γάμος στα 20, η περηφάνεια για την κόρη της και το εξοχικό στην Αίγινα

Ελισάβετ Κωσταντινίδου: Η επαγγελματική πορεία της ηθοποιού, ο γάμος, η γέννηση της κόρης της και ο χωρισμός

Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου είναι μία από τις πιο δημοφιλείς Ελληνίδες ηθοποιούς, που έχει πρωταγωνιστήσει σε πληθωρα ελληνικών σειρών, με πολύ μεγάλη επιτυχία. Γεννήθηκε το 1958 και στην πορεία της ζωής της παντρεύτηκε τον Ταξιάρχη Χάνο και απέκτησε τη μονάκριβη κόρη της, Μαρία.

Η ηθοποιός έχει μια κόρη από το γάμο της με τον επίσης ηθοποιό Ταξιάρχη Χάνο, που κράτησε 10 χρόνια. Η Μαρία ακολούθησε τα βήματα των γονέων της, αν και η ίδια στην αρχή δεν ήταν σύμφωνη.

Ελισάβετ Κωνσταντινίδου: Οι σειρές που έχει πρωταγωνιστήσει

Το 2006 συμμετείχε στην θεατρική παράσταση TRANSIT σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη. Το 2009, πρωταγωνιστεί στην παράσταση “Τρομεροί γονείς” με την Χριστίνα Αλεξανιάν και άλλους ηθοποιούς.

Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου έγινε γνωστή με την συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά “Για πάντα φίλες”. Έχει επίσης μικρούς ρόλους σε σειρές όπως: “Οι γυναίκες της ζωή της” (2001) “Ο πειρασμός” (1995), “Δύο Ξένοι” (1997), “Τζιβαέρι” (1997), “Οι Μεν και οι Δεν” (1993), “Κωνσταντίνου και Ελένης” (1998), “Αν μ’ αγαπάς” (2006).

Το 2005 εμφανίστηκε σε τέσσερις τηλεοπτικές σειρές του Mega: “Επτά Θανάσιμες Πεθερές”, “Safe Sex TV Stories”, “Οι μάγισσες της Σμύρνης”, και στη σειρά “Βέτα Queen” του Alpha. Παράλληλα τις σεζόν 2005 – 2007 έπαιξε στη σειρά Στο Παρά πέντε όπου είχε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους και συγκεκριμένα αυτόν της Ζουμπουλίας Αμπατζίδου. Ένας ρόλος που την έκανε ευρέως γνωστή,την καθιέρωσε και αγαπήθηκε από το κοινό. Έπαιξε επίσης στις σειρές “Το κλειδί” και “Αριστοτέλης ο Άριστος”, στην οποία υποδύθηκε τη μητέρα του Γιάννη Μπέζου. Το Φεβρουάριο του 2010 εμφανίστηκε στη σειρά του ΑΝΤ1,”Ο Πόλεμος των Άστρων”. Στην τηλεοπτική σεζόν 2010-2011 πρωταγωνίστησε στην κυπριακή σειρά “Αλλού ξημερωμένοι” (2010 – 2011) του Sigma TV. Στην σεζόν 2011-2012 πρωταγωνίστησε στην Κυπριακή σειρά “Άσπρα μπαλόνια” του Sigma.

Το 2012 συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 “Το Αμάρτημα της Μητρός Μου”. Βασικο ρόλο είχε και στην ελληνοκυπριακή σειρά του Alpha “Παραμύθι Αλλιώς”. Επίσης είχε κάνει και guest εμφάνιση στην σειρά του AΝΤ1 “Κάτι Χωρισμένα Παλικάρια” και στη σειρά ”Μην αρχίζεις την μουρμούρα” του τηλεοπτικού καναλιού Alpha, ως μητέρα του Μπάμπη, είχε κάνει πολλές guest εμφανίσεις.Τη σεζόν 2019-2020 έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κωμική σειρά “Κρατάς μυστικό;” του Alpha.

Ελισάβετ Κωνσταντινίδου: «Δεν έχω αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια…»

Όταν ήμουν δυόμισι και η αδερφή μου τριάμισι χτύπησε αυτοκίνητο τον μπαμπά και σκοτώθηκε. Έπεσε μεγάλο πένθος στην οικογένεια. Η μάνα μου δεν μπορούσε να το διαχειριστεί, όπως ούτε κι εμείς τις απώλειες. Δεν εργαζόταν και παρέμεινε νοικοκυρά, δεν την αφήσαν ο αδελφός της και ο μπαμπάς της, τη φροντίζανε, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Μοιραία κι εκείνη έμεινε μόνη της είχε αποκαλύψει η ηθοποιός.

Ήμουν αντιδραστικό πλάσμα, αγοροκόριτσο, είχε πει η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου σε συνέντευξή της. Κοπάνες, σκασιαρχεία… Είχα έναν δεσμό σε όλο το γυμνάσιο και τελειώνοντας, παντρεύτηκα, στα 20. Παιδί! Ήταν οικογένειά μου εκείνοι οι άνθρωποι, ακόμα έχω πολύ γλυκές σκέψεις και μνήμες απ’ όλο το σόι. Τους αγαπούσα πιο πολύ από τους δικούς μου, ήθελα να μπω σε μια οικογένεια με πατέρα και μητέρα μάλλον. Στα 23 χώρισα. Δεν με κρατούσε ο τόπος, ήταν πολύ μεγάλη η σχέση και πολύ σύντομος ο γάμος. Δεν ήξερα τι ήθελα, αλλά ήξερα ότι ήθελα να ζήσω αρκετά πράγματα. Άλλαζα εργασίες, πήγαινα από εδώ και από κει. Τέλειωσα την Didacta, έγινα γραμματέας. Η μαμά προσπαθούσε να με βάλει στο Δημόσιο, σε τράπεζες, για να με εξασφαλίσει. Δεν μου άρεσαν καθόλου αυτά, με τάραζε το μόνιμο.

Ελισάβετ Κωνσταντινίδου: Πώς έγινε η γνωριμία με τον πρώην άνδρα της

Το 1988 είχα γνωρίσει τον Ταξιάρχη (σ.σ. Χάνο) στη σχολή, αγαπηθήκαμε. Τον είδα να έρχεται από μακριά, από την πλατεία, και ήταν σαν να ήξερα ότι θα συναντηθούμε. Ωραίος ήταν, και πολύ λεπτός τότε. Τα παιδιά από την επαρχία έχουν μια διαφορετική λεβεντιά, ένα διαφορετικό κοίταγμα. Με τάραξε. Παντρευτήκαμε όταν έμεινα έγκυος στο κορίτσι μας. Νομίζω ότι οι δρόμοι ανοίξανε κι άλλαξε το πεδίο όταν έκανα τη Μαρία. Ήταν δώρο απ’ όλες τις πλευρές.

Πολλά χρόνια μετά οι δύο ηθοποιοί αναφέρθηκαν στους λόγους που τους οδήγησαν στο διαζύγιό τους, τονίζοντας πως δεν το διαχειρίστηκαν πολιτισμένα. Όπως έχουμε δει, όμως, κάποιες φορές στο παρελθόν το πρώην ζευγάρι παραμένει ενωμένο για χάρη της κόρης του.

Ταξιάρχης Χάνος: «Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου με ζήλευε αφόρητα»

Ο Ταξιάρχης Χάνος είχε πει: «Οι σχέσεις των ανθρώπων θέλουν κόπο, δεν είναι και φωτογραφία, είναι η ζωή ολόκληρη. Όταν επικοινωνείς και συναντιέσαι με έναν άλλον άνθρωπο, για κάποιο λόγο συμβαίνει αυτό, εάν παραμείνει στο χρόνο, κάτι σημαίνει αυτό είχε δηλώσει.

Εάν είσαι αξιοπρεπής ως άνθρωπος και δεν το κάνεις για άλλους λόγους, γιατί υπάρχουν πολλοί αναξιοπρεπείς λόγοι για να είσαι με έναν άλλον άνθρωπο… Άρα σημαίνει ότι κάτι μέσα στη ψυχή σου το έχει βαθιά ανάγκη αυτό το πράγμα. Όχι βέβαια, δεν το διαχειριστήκαμε πολιτισμένα. Με ζήλευε αφόρητα. Γιατί; Ψέματα είναι; Το λέω να το μάθει ο κόσμος».

Στη συνέχεια είχε μιλήσει η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, συμπληρώνοντας: «Για να χωρίζεις, κάποια θέματα υπάρχουν, τα οποία δεν λύνονται ούτε όταν χωρίσεις, τα κουβαλάς. Τον πρώτο καιρό ήμασταν μέσα στον εγωισμό. Μέσα από την ανάγκη του να είναι καλά το παιδί μας, ξαναθυμηθήκαμε τι αγαπήσαμε ο ένας στον άλλον, εγώ τουλάχιστον».

Εικόνες από το εντυπωσιακό εξοχικό της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου

Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, η Σμαράγδα Καρύδη και ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι τρεις εκ των πέντε από την παρέα του «Παρά πέντε» που διατηρούν εξοχικό στην Αίγινα.

Όπως είχαν δηλώσει οι ηθοποιοί, αγόρασαν τα σπίτια αμέσως μετά το τέλος της σειράς, με τα χρήματα που έλαβαν από τη συμμετοχή τους σε γνωστή διαφήμιση εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.

Το σπίτι βρίσκεται λίγο έξω από το λιμάνι της Αίγινας, στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα.

Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου είχε πει σχετικά: Όνειρό μου είναι να ζω στην Αίγινα και να κάνω περάσματα από την Αθήνα, να έχω έναν κηπάκο με ζαρζαβατικά. Νομίζω ότι θα μου ταίριαζε, θα μου άρεσε να μείνω έναν χειμώνα εκεί χωρίς να κάνω θέατρο.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ