έκανε-αλλαγή-φύλου-έγινε-άντρας-τρόμ-44585

Έκανε αλλαγή φύλου, έγινε άντρας & τρόμαξε να τον αναγνωρίσει η Δανάη Μπάρκα “Εγώ είμαι! Δε με κατάλαβες;”

Η Δανάη Μπάρκα αποκάλυψε μία ιστορία με ένα φιλικό της πρόσωπο που έκανε αλλαγή φύλου, με αφορμή τη 15χρονη κόρη του Μπεν Άφλεκ, που εμφανίστηκε ως αγόρι στο μνημόσυνο του παππού της.

Αλλαγή φύλου έκανε φιλικό πρόσωπο της Δανάης Μπάρκα

Όπως υπογράμμισε η παρουσιάστρια του Mega «το συζητούσα το καλοκαίρι με έναν άνθρωπο που έκανε την ίδια επιλογή. Εγώ το γνώριζα με γυναικείο όνομα και το καλοκαίρι που ειδωθήκαμε κάπου τυχαία, στην αρχή δεν κατάλαβα και μου είπε “εγώ είμαι, είμαι ο τάδε πλέον”. Έκανα κι εγώ ερωτήσεις για να καταλάβω τι έγινε και μου έλεγε ότι η οικογένειά του ήταν πολύ θετική».

Για κοινωνικά στερεότυπα έκανε λόγο η Δανάη Μπάρκα

Και συμπληρώνει η Δανάη Μπάρκα «τα προβλήματα ξεκινάνε πάντα από τους γύρω, τη γειτονιά και το τι θα πει ο κόσμος. Οι ίδιοι οι γονείς δεν παραξενεύονται, οι οικογένειες είναι πολύ ανοιχτές με τις επιλογές των αγαπημένων τους προσώπων, αλλά ζουν την πίεση της κοινωνίας. Αυτό είναι τραγικά σοκαριστικό».

“Εσύ, μαμά, που μου έμαθες..”: Η Δανάη Μπάρκα συγκινεί για τη μητέρα της & “απαντά” στις σπόντες της Καινούργιου

Σε μια εκ βαθέων ανάρτηση που κατέκλυσε το διαδίκτυο με συναισθήματα, η Δανάη Μπάρκα τίμησε την ουσία της μητρότητας και απέτισε φόρο τιμής στη μητέρα της, Βίκυ Σταυροπούλου. Αντλώντας έμπνευση από μια πρόσφατη επίσκεψή της στην έκθεση της Yoko Ono στο Λονδίνο, η παρουσιάστρια του Mega αποκάλυψε την ύπαρξη ενός δωματίου στο οποίο οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να αφήσουν ένα μήνυμα αγάπης για τις μητέρες τους.

Δανάη Μπάρκα: Αναλυτικά η ανάρτηση της

«Πόσο ωραίο θα ήταν να λέμε στην μαμά μας πιο συχνά αυτά που αισθανόμαστε; Πόσο ωραίο θα ήταν να μπορούσαμε έστω και για 1 μέρα να μπούμε στο μυαλό τους και να αφαιρέσουμε οποιαδήποτε σκέψη αρνητική ή αμφιβολίας ή ανασφάλειας που μπορεί να κατακλύζει το μυαλό τους;

Πόσο ωραίο θα ήταν να μπορούσαμε έτσι απλά να τις ανταμείψουμε για όσα κάνουν για εμάς;

Μαμά,τι ωραία λέξη. Μαμά μου, ποσό χαίρομαι που είσαι εσύ μαμά μου. Που χρησιμοποιώ αυτή την λέξη για να αποκαλώ έτσι εσένα.

Εσένα που είσαι ένα φώς για όλους και που η αγκαλιά σου είναι γιατρικό για γνωστούς κι αγνώστους.

Εσένα, μαμά μου, που με έμαθες να παλεύω, να δίνω με όλη μου την ψυχή, να γεύομαι κάθε μέρα της ζωής μου, να είμαι ειλικρινής, να αγαπάω τους ανθρώπους μου, να φροντίζω ,να γελάω δυνατά, να μην σταματάω σε κάθε σκυλί που γαβγίζει να πετάξω πέτρες γιατί θα χάσω το μονοπάτι για τον στόχο μου, να κλαίω στα δύσκολα για να ξεσπάω, να αγκαλιάζω σφιχτά εκείνους που με αγαπούν, να βλέπω τα λάθη μου.

Να θυμάμαι με τι τρόπο μεγάλωσα, να κάνω τρέλες και να γελάω δυνατά, να μην ξεχνάω την βάση μου, να σέβομαι, να μην πατάω επι πτωμάτων για να καταφέρω αυτά που ονειρεύομαι, να μην λέω ψέματα για να δημιουργώ διαφορετικές εικόνες. εσύ, που μια ζωή έβαζες σε δεύτερη μοίρα τον εαυτό σου για να μου παρέχεις ό,τι ονειρευόσουν. Μαμά μου, σ’ ευχαριστώ που είσαι εσύ.

Είχα καιρό να στο πω δημόσια, αλλά βρήκα σήμερα μια ωραία αφορμή σ’αυτη την έκθεση. Μακάρι να μπορούσα να γεμίσω τον τοιχο με «σαγαπώ» για σένα. Εύχομαι να σου μοιάσω αν γίνω ποτέ κι εγώ μαμά.

Μανούλες, ως παιδί σας λέω πως είστε υπέροχες κι αυτό που κάνετε είναι τόσο δύσκολο! Μην έχετε τύψεις ποτέ… απλά να είστε ο εαυτός σας και να αγαπάτε βαθιά τα παιδιά σας κι εσάς.

Κανείς δεν μπορεί να μπει στη θέση σας…χαμογελάστε και να θυμάστε ότι κάνετε το καλύτερο δυνατό σας,γι αυτό μην αυτομαστιγώνεστε ότι κι αν ακούτε», γράφει στην ανάρτησή της η Δανάη Μπάρκα.

Ενώ επισημαίνει: «Σ’αυτά τα υπέροχα σημειώματα είδα τόσα ωραία λόγια για μαμάδες,και κάποια έλεγαν πως δεν πρόλαβαν καν να τα πούν..γι αυτό ας μην χάνουμε χρόνο, ας δείξουμε την αγάπη μας».

Ακολουθεί η ανάρτηση:

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ