λίλλη-παπαγιάννη-η-πιο-φιντετσάτη-ηθο-4607

Λίλλη Παπαγιάννη: Η πιο φιντετσάτη ηθοποιός, η διακριτική ζωή της, ο γάμος με τον Φιλιππίδη και η απόφαση να αποσυρθεί από την υποκριτική

Λίλλη Παπαγιάννη: Η διακρίσεις στον χώρο του κινηματογράφου και η απόφαση να εγκαταλείψει την υποκριτική

Η Λίλλη Παπαγιάννη υπήρξε μία από τις σημαντικότερες Ελληνίδες  ηθοποιούς, που άφησε το αποτύπωμά της στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Γεννήθηκε το 1935 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Η όμορφη ηθοποιός έζησε τον έρωτα και την αγάπη στο πλευρό του Ανδρέα Φιλιππίδη και άφησε την τελευταία της πνοή το 2015, σε ηλικία 80 ετών.


Η πανέμορφη ηθοποιός υπήρξε μαθήτρια του Μάριου Πλωρίτη, ενώ το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο πραγματοποιήθηκε το 1959, με την ταινία «Νταντά με το ζόρι». Μάλιστα, σε εκείνη την ταινία συμμετείχαν και οι Μίμης Φωτόπουλος και Γεωργία Βασιλειάδου.

Η Λίλλη Παπαγιάννη είχε φοιτήσει στη σχολή θεάτρου τέχνης. Ο Ανδρέας Φιλλιπίδης, ο οποίος είχε παντρευτεί νωρίτερα τη Δέσπω Διαμαντίδου, αποτέλεσε τον σύζυγό της. Η πανέμορφη ηθοποιός είχε παίξει μια σειρά από πολύ δυνατούς ρόλους. Δηλαδή, την Αθηνά Βασιλείου στην ταινία «Δεσποινίς διευθυντής» καο την Κατίνα στην ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα». Από εκεί και πέρα, είχε παίξει το ρόλο της Λελέ, η οποία διεκδικούσε τον Κωνσταντάρα στην ταινία «Η χαρτοπαίχτρα». Επίσης, είχε παίξει τη Νανά στην ταινία «Μια τρελή τρελή οικογένεια».

Λίλλη Παπαγιάννη: Το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας

Ωστόσο, μία από τις καλύτερες ερμηνείες της, η Λίλλη Παπαγιάννη, είχε παίξει στην ταινία «Η Εκδρομή». Η πανέμορφη ηθοποιός είχε τιμηθεί επίσης με το βραβείο της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας. Το συγκεκριμένο βραβείο της δόθηκε από τους κριτικούς του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Εκείνο, το φεστιβάλ είχε διεξαχθεί το 1966.

Η Λίλλη Παπαγιάννη ήτα παντρεμένη με τον Ανδρέα Φιλιππίδη για περισσότερο από τρεις δεκαετίες. Μαζί δημιούργησαν έναν θίασο, ανεβάζοντας δικές τους παραστάσεις. Η όμορφη ηθοποιός με τα γαλαζοπράσινα μάτια αποσύρθηκε από την ηθοποιία, το 1989. Τότε, ήταν που ο σύζυγός της «έφυγε» από τη ζωή.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ