το-φεγγάρι-των-λουλουδιών-φέρνει-τύ-5510

Το «Φεγγάρι των λουλουδιών» φέρνει τύχη: Η Άση Μπήλιου για τα ζώδια που θα βγάλουν πολλά λεφτά τον Μάιο

Ζώδια: Ευνοϊκές συνθήκες με τη πανσέληνο Μαΐου 2023 και την έκλειψη Σελήνης

Πλησιάζει η πέμπτη πανσέληνος του έτους και θα φέρει τύχη σε πολλά ζώδια. Την Παρασκευή θα έχουμε τη πανσέληνο που ονομάζεται «Φεγγάρι των λουλουδιών».

Η πανσέληνος του Μαΐου θα είναι ξεχωριστή φέτος, καθώς θα συνδυαστεί με ένα εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο, τη σεληνιακή έκλειψη, σύμφωνα με τη NASA.

Η πανσέληνος Μαΐου 2023 πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 5 Μαΐου, ημέρα Παρασκευή.

Σύμφωνα με το αστρονομικό περιοδικό «Almanac», το φεγγάρι θα φαίνεται (αλλά δε θα είναι) πλήρες και την προηγούμενη ημέρα, επομένως καλό θα είναι να ρίξετε μια ματιά στον ουρανό και από την Πέμπτη, 4 Μαΐου.

Όσο για την Παρασκευή, το ολόγιομο φεγγάρι θα ξεκινήσει να γίνεται ορατό με τη δύση του ηλίου (γύρω στις 8:30 μ.μ. ώρα Ελλάδας), οπότε και θα φαίνεται μεγαλύτερο και θα έχει μια πιο βαθιά απόχρωση. Παράλληλα, εκείνη την ώρα θα κορυφωθεί και η φωτεινότητά του, κάτι που σπάνια συμβαίνει τόσο κοντά στην ανατολή του φεγγαριού. Αυτό σημαίνει ότι το φεγγάρι θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό από ό,τι συνήθως.

Την ίδια περίπου ώρα, θα είναι ορατό και το φαινόμενο της σεληνιακής έκλειψης, η οποία θα είναι μερικώς ορατή από την Ευρώπη. Πρόκειται για την πρώτη από τις δύο συνολικά εκλείψεις που θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια του 2023. Κατά τη διάρκεια της έκλειψης αυτής, η σκιά της Γης θα καλύψει μερικώς τη Σελήνη, η οποία θα μοιάζει πιο σκουρόχρωμη, εμφανίζοντας κοκκινωπές αποχρώσεις.

Ο συνδυασμός των δύο αυτών αστρονομικών φαινομένων θα δημιουργήσει ένα αστρονομικό υπερθέαμα, εφόσον βέβαια ο ουρανός παραμείνει σχετικά ανέφελος.

Η Άση Μπήλιου για τα ζώδια και τη πανσέληνο

Ο Μάιος ξεκινά μέσα σε πλαίσιο εκλείψεων, αυτή που προηγήθηκε στις 20/04/2023 και αυτή που έρχεται στις 05/05/2023, δημιουργώντας κλίμα αστάθειας, αλλαγών αλλά και απροόπτων. Εκτός των εκλείψεων είναι μήνας ανάδρομου φαινομενικά Ερμή, ο οποίος έχει μπει ήδη σε αυτή τη φάση από τις 21/04/2023 στο ζώδιο του Ταύρου, που συνήθως δημιουργεί παρατράγουδα στην επικοινωνία και στις μετακινήσεις, αλλά και απογοητεύσεις εξαιτίας των καθυστερήσεων ή των αναβολών που μπορεί να αντιμετωπίσουμε. Η λήξη της ανάδρομης πορείας του θα έρθει στις 15/05/2023. Στις 16/05/2023 έχουμε τη σημαντικότερη αλλαγή στο πλανητικό σκηνικό με την είσοδο του Δία στο υλικό περιβάλλον του Ταύρου. Η πορεία της οικονομίας παγκοσμίως θα είναι ό,τι θα μας απασχολήσει περισσότερο τους επόμενους μήνες. Επειδή αστρολογικά είναι έντονος μήνας, ίσως από τους πλέον έντονους όλης της χρονιάς, αν νιώθετε σκαμπανεβάσματα στη διάθεση σας να ξέρετε πως δεν είστε μόνοι σε όλο αυτό.

Ποια είναι η καταλληλότερη μέρα για να κλείσετε τα σημαντικά σας ραντεβού; Πότε πρέπει να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα; Πότε πρέπει να είστε προσεκτικοί σε θέματα υγείας και σε επιπόλαιες δράσεις και αποφάσεις; Σημειώστε τις θετικές και τις αρνητικές μέρες του Μαΐου, για να οργανώσετε καλύτερα το πρόγραμμα σας.

5 Μαΐου: Η Αφροδίτη σχηματίζει εξάγωνο με τον Δία ευνοώντας τις επαφές, την κοινωνικότητα, τις εξόδους για διασκέδαση, τα οικονομικά και τα ερωτικά κυρίως για τους γεννημένους τις τελευταίες ημέρες των ζωδίων του αέρα, δηλαδή Διδύμους, Ζυγούς, Υδροχόους ή όσους έχουν Ήλιο, ωροσκόπο και Αφροδίτη κοντά στις 27 μοίρες των παραπάνω ζωδίων. Δευτερευόντως θα ευνοηθούν και τα ζώδια της φωτιάς: Κριοί, Λέοντες και Τοξότες του τέλους του 3ου δεκαημέρου.

Την ίδια μέρα πραγματοποιείται η Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, μια αρκετά εκρηκτική έκλειψη – Πανσέληνος που φέρνει απρόοπτες εξελίξεις και αλλαγές στις ζωές των σταθερών ζωδίων, δηλαδή Ταύρων, Σκορπιών, Λεόντων, Υδροχόων και κυρίως όσων ο Ήλιος, ο ωροσκόπος ή η Σελήνη τους βρίσκεται κοντά στις 14 μοίρες των παραπάνω ζωδίων. Είναι μια ιδιαίτερα συναισθηματική έκλειψη που επηρεάζει τον ψυχισμό μας, ενώ μπορεί να φέρει και το τέλος καταστάσεων στη ζωή μας. Ενδεχομένως κάποιοι να αποφασίσουν να τελειώσουν μια σχέση, μια δουλειά ή ακόμη και κάποιες ριζωμένες αντιλήψεις που μπορεί να είχαν και τους επηρέαζαν αρνητικά. Θα υπάρχει μια πιο έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα εξαιτίας της έκλειψης και τις μέρες που προηγούνται αλλά και μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ