τσιγκούνης-σύζυγος-ήθελε-να-τον-θάψου-5397

Τσιγκούνης σύζυγος ήθελε να τον θάψουν μαζί με τα λεφτά του, η χήρα του όμως είχε ετοιμάσει μία… έκπληξη

Τσιγκούνης σύζυγος: Αγαπούσε τα λεφτά του πιο πολύ από οτιδήποτε

Υπάρχει μια παροιμία που λέει πως, «Είναι μεγάλη τρέλα να ζεις φτωχικά για να πεθάνεις πλούσιος». Ωστόσο, δεν συμφωνούν όλοι οι άνθρωποι με αυτό το σκεπτικό. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν η παρακάτω ιστορία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου είναι αληθινή ή όχι, αλλά μας φάνηκε πως αποτελεί τροφή για σκέψη κι είναι εν μέρει αστεία, οπότε σκεφτήκαμε να την μοιραστούμε μαζί σας.

Ήταν ένας άντρας που δούλευε σκληρά σε όλη του τη ζωή, αποταμίευε όλα του τα χρήματα και ήταν πολύ τσιγκούνης. Αγαπούσε τα λεφτά του πιο πολύ από οτιδήποτε.

Τσιγκούνης σύζυγος: «Όταν πεθάνω θέλω να πάρεις όλα τα χρήματά μου και να τα βάλεις μέσα στο φέρετρο μαζί μου»

Μία μέρα, ο άντρας αρρώστησε. Οι γιατροί του είπαν πως δεν είχε πολύ χρόνο ζωής μπροστά του. Αφού το έμαθε αυτό, το πρώτο πράγμα που είπε στην γυναίκα του ήταν: «Τώρα άκουσε, όταν πεθάνω θέλω να πάρεις όλα τα χρήματά μου και να τα βάλεις μέσα στο φέρετρο μαζί μου γιατί θέλω να τα πάρω στην μετά θάνατον ζωή.»

«Στο υπόσχομαι,» είπε η γυναίκα του, που τώρα θα ζούσε μία πολύ φτωχή ζωή ως χήρα.

Λίγο αργότερα, ο άντρας της πέθανε και η κηδεία έγινε στην εκκλησία της γειτονιάς τους.

Εκείνος ήταν ξαπλωμένος στο φέρετρο και η γυναίκα του καθόταν μαυροφορεμένη δίπλα από τον καλύτερό τους φίλο. Όταν τέλειωσε η τελετή και πριν ο νεκροθάφτης κλείσει το φέρετρο, η γυναίκα του είπε, «Περιμένετε ένα λεπτό!»

Είχε μαζί της ένα κουτί παπουτσιών, πλησίασε το φέρετρο και το έβαλε μέσα. Μετά, ο νεκροθάφτης το έκλεισε, το κλείδωσε και τον έθαψε.

Ο φίλος της της είπε: «Τι υπήρχε μέσα στο κουτί;»

Η χήρα απάντησε, «Ήθελε να θαφτεί με όλα του τα χρήματα, οπότε τα έβαλα εκεί.»

«Είσαι τρελή; Έθαψες τον τσιγκούνη μαζί με όλα του τα χρήματα;»

Είπε, «Ναι, του το υποσχέθηκα. Είμαι καλή Χριστιανή. Δεν μπορώ να πω ψέματα. Του υποσχέθηκα πως θα έβαζα αυτά τα χρήματα στο φέρετρο μαζί του.»

«Αλλά ήταν πλούσιος, πώς κατάφερες να τα χωρέσεις όλα σε ένα κουτί παπουτσιών;»

«Αυτό ήταν όντως ένα πρόβλημα,» είπε η γυναίκα. «Οπότε τα μάζεψα όλα, τα έβαλα στον λογαριασμό μου και του έγραψα μια επιταγή…»

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ