βλαδίμηρος-κυριακίδης-αν-κυβερνούσ-6837

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: «Αν κυβερνούσαν γυναίκες θα ήμουν ευτυχισμένος»

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: «Οι γυναίκες, έτσι κι αλλιώς, έχουν μεγαλύτερη προσωπικότητα από εμάς»

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης παραχώρησε μία συνέντευξη και μίλησε για τη σύζυγό το, ενώ έκανε λόγο και για τις γυναίκες γενικότερα. Μάλιστα ο ηθοποιός αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια, για τον άνθρωπό του όπως αποκαλεί την Έφη Μουρίκη, για τη “Μουρμούρα” αλλά και για το ενδεχόμενο να κυβερνούσαν οι γυναίκες.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη αλλά ζει χρόνια στην Αθήνα και είναι 57 ετών. Παιδί μεσοαστικής οικογένειας ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης συμπληρώνει ήδη 30 χρόνια με τη σύντροφό του και ηθοποιό Έφη Μουρίκη.

«Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη. Έχω και καλές αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια, αλλά ίσως υπερισχύουν οι άλλες. Δεν ήταν μια οικογένεια τόσο καλά οργανωμένη και προστατευτική για τα παιδιά της. Υπήρχαν διχόνοιες, ζήλιες, διχογνωμίες. Όλα όσα συμβαίνουν μέσα σε μια κλασική μεσοαστική οικογένεια, που νομίζει ότι παρέχοντας κάποια υλικά αγαθά στο παιδί, όλα είναι τακτοποιημένα».

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Η γνωριμία με τη γυναίκα του

«Με την Εφη συναντηθήκαμε πρώτη φορά πριν από τριάντα ένα χρόνια: Είχε έρθει στην Θεσσαλονίκη με τον “Γλάρο” του Τσέχωφ από τον Ζυλ Ντασέν. Από τότε είμαστε μαζί. Με το καλημέρα κατάλαβα ότι βρήκα τον άνθρωπο της ζωής μου. Αυτόν τον έρωτα δεν τον είχα ξανανοιώσει ποτέ. Ως τότε νόμιζα ότι ερωτευόμουν. Οταν ήρθε ο απόλυτος έρωτας, κατάλαβα. Αυτή η γυναίκα με σημάδεψε. Ημουν 26 και είμαι 57…».

Η σχέση μας διατηρείται γιατί για εμάς είναι το πρωταρχικό -μετά έρχονται όλα τα άλλα. Η ζωή είναι πιο δύσκολη από μια παράσταση ή έναν ρόλο. Εκεί πρέπει να είσαι μαέστρος, να αφουγκράζεσαι, να αλλάζεις. Θέλει σκληρή δουλειά.

Ο άντρας παθαίνει πανικούς κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Έχει μάθει μέσα από την πατριαρχική οικογένεια να είναι ο λεβέντης, ο βασιλιάς. Όταν γνωρίσει μια γυναίκα και καταλάβει ότι αυτή θα τον συνοδεύει στη ζωή του, και δεν είναι η μανούλα του, ταράζεται. Γιατί δεν έχει μάθει να ισοφαρίζει με την γυναίκα. Αυτό το επί ίσοις όροις του προκαλεί έναν πρώτο πανικό. Αν το καταλάβει και το αλλάξει, θα προχωρήσει.

Οι γυναίκες, έτσι κι αλλιώς, έχουν μεγαλύτερη προσωπικότητα από εμάς -αποδεδειγμένο αυτό. Αν κυβερνούσαν οι γυναίκες, εγώ θα ήμουν ευτυχισμένος. Είστε ένα τσουνάμι. Διορατικότητα, σβελτάδα, οξύνεια, πολύ πιο πάνω από των ανδρών. Πιστεύω πολύ στις γυναίκες.

Αισθάνομαι έναν τεράστιο έρωτα για την Εφη και δεν θέλω να σταματήσω να είμαι ερωτευμένος. Η αγάπη είναι καλή, αλλά εγώ προτιμώ τον έρωτα. Το γεγονός ότι είμαστε μόνο οι δυο μας ενδυναμώνει την σχέση. Προσωπικά με ενδιέφερε πολύ αυτό το ντουέτο”.

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Ο ρόλος στο «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα»

«Όταν έφυγε από τη Μουρμούρα η Δάφνη (σ.σ. Λαμπρόγιαννη), πριν βρεθεί η Κλέλια (σ.σ. Ρένεση), πραγματικά την θεωρούσα αναντικατάστατη και το δίδυμό μας μαγικό. Φοβόμουν αν με την επόμενη θα έβγαινε αυτή η χημεία που είχαμε με την Δάφνη».

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ