δεν-θα-υπήρχε-happy-end-άλλαξε-τελευταία-στ-5909

Δεν θα υπήρχε «happy end»: Άλλαξε τελευταία στιγμή το αρχικό φινάλε του «Παρά 5» για το χατήρι των τηλεθεατών

«Στο Παρά 5»: Το αρχικό φινάλε της επιτυχημένης σειράς

Για το χατήρι του κόσμου, ο Γιώργος Καπουτζίδης άλλαξε τελευταία στιγμή το φινάλε της σειράς «Στο Παρά 5». Ο διάσημος σεναριογράφος δεν ήθελε να δώσει ένα happy end στο φινάλε όπως το ξέρουμε σήμερα.

Πολλές φορές η τεράστια επιτυχία της σειράς, η μεγάλη ταύτιση των χαρακτήρων με το κοινό δημιουργεί μία ξεχωριστή σχέση ανάμεσα στους τηλεθεατές και τους δημιουργούς, με τους πρώτους να νιώθουν ότι έχουν «ευθύνη» να δουν τη σειρά να συνεχίζεται και να τελειώνει όπως οι ίδιοι επιθυμούν.

Το τελευταίο επεισόδιο του «Παρά 5» τελειώνει με την ενότητα του «6 χρόνια μετά». Το πώς δηλαδή κατέληξαν τα πράγματα για τους πρωταγωνιστές μετά τη λύση του μυστηρίου της δολοφονίας της Ελευθερίας Ασλάνογλου. Εκεί μαθαίνουμε για την εγκυμοσύνη και τα παιδιά που έφερε στον κόσμο η Ντάλια, με πατέρα τον Αλέξη, ο οποίος μέχρι το σημείο εκείνο αγνοούσε την ύπαρξή τους, καθώς είχε φύγει στην Αυστραλία!

Και αυτό ακριβώς ήταν το αρχικό φινάλε: Όλα θα τελείωναν καλά με την υπόθεση δολοφονίας, αλλά Ντάλια και Αλέξης δεν θα είχαν happy end. Ούτε θα μαθαίναμε «ανακουφιστικές» πληροφορίες για την εξέλιξη στις ζωές των ηρώων μας. Η πρώτη τελική σκηνή ήταν αυτή με τους 5 ήρωες στη θάλασσα να κολυμπούν και να περνούν ευχάριστες στιγμές.

Το διαφορετικό σενάριο στο φινάλε της σειράς «Στο Παρά 5»

Τα πράγματα άλλαξαν χάρη στην επιθυμία των τηλεθεατών να υπάρχει ένα «δυνατό» κλείσιμο για όλους. Έτσι, «κούμπωσε» το καλύτερο ίσως κομμάτι του τελευταίου επεισοδίου: Αυτό του «6 χρόνια μετά».

Σε αυτό βλέπουμε την επανασύνδεση Ντάλιας και Αλέξη και επιτέλους μεγαλώνουν μαζί τα διδυμάκια του. Μία εξέλιξη χαρούμενη που ζητούσε ο κόσμος και ο σεναριογράφος τους έκανε το χατίρι καθώς ο ίδιος αρχικά ήθελε το ζευγάρι των ηρώων του να καταλήγουν μακριά ο ένας από τον άλλο.

Παράλληλα βλέπουμε και για την Αγγέλα θετική εξέλιξη στη ζωή της. Έγινε marketing communication executive director στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας της Ντάλιας. Στο ίδιο κομμάτι, μάλιστα, ο διακής πόθος της Θεοπούλας και της γιαγιάς Σόφης γίνεται πραγματικότητα. Τις βλέπουμε – πνεύματα πια- στο πλευρό της Αμαλίας, να αναλαμβάνουν νέα αποστολή από τον Θεό, για εξιχνίαση μιας δολοφονίας στην… Ίμπιζα. Προορισμό που οι λατρεμένες γιαγιάδες της ελληνικής τηλεόρασης ονειρευόντουσαν όσο ζούσαν.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ