λίγοι-το-πρόσεξαν-το-εξόφθαλμο-σκηνοθ-7007

Λίγοι το πρόσεξαν: Το εξόφθαλμο σκηνοθετικό λάθος στο τελευταίο επεισόδιο του «Πάρα Πέντε» που κανείς δεν πήρε χαμπάρι

Παρά Πέντε: Αυτό είναι το λάθος του σκηνοθέτη

Μια από τις πιο επιτυχημένες δουλειές του Γιώργου Καπουτζίδη, το Παρά Πέντε, έχει αφήσει ιστορία στην ελληνική τηλεόραση. Μπορεί τα πάντα να ήταν προσεγμένα στη σείρα, από το σενάριο μέχρι τη σκηνοθεσία, ωστόσο ένα λαθάκι ξέφυγε.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά λάθη είναι το παράδοξο του καφέ, στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς. Στη σκηνή στην οποία η οροθετική Ζωή Παπαδόγιαννη (Bάσω Γουλιελμάκη) συναντιέται με τον Φώτη για μια συνέντευξη τον υποδέχεται στο σπίτι της και του προσφέρει καφέ τον οποίο ετοιμάζει η ίδια.

Ο καφές όμως σε κάθε διαφορετικό πλάνο της σκηνής φαίνεται διαφορετικός. Είθισται τα σκηνογραφικά ρακόρ να τηρούνται ώστε να προσδώσουν την αίσθηση συνέχειας ανάμεσα στα πλάνα της ίδιας σκηνής που μπορεί να έχουν γυριστεί άλλη ώρα ή ακόμα και ημέρα. Στη σκηνή αυτή στο «Παρα Πέντε» το ρακόρ του καφέ πρόδωσε τεχνικά τους δημιουργούς.

Αυτό είναι το λάθος στο τελευταίο επεισόδιο του Παρά Πέντε

Και ενώ φαίνεται στο πρώτο πλάνο στον πάγκο της κουζίνας ένας φραπέ με πλούσιο αφρό…

…επιστρέφοντας από το ψυγείο η Ζωή για να προσθέσει παγάκια στον καφέ βλέπουμε έναν εντελώς διαφορετικό καφέ, με ελάχιστο αφρό.

Η Ζωή προσφέρει στον Φώτη τον καφέ και ως δια μαγείας ο αφρός έχει ξαναγίνει πλούσιος.

Ο Φώτης παίρνει στα χέρια του τον φραπέ και στο κοντινό του πλάνο βλέπουμε τον καημένο τον καφέ να έχει ξαναχάσει τον αφρό του δημιουργώντας ένα τυπικό τηλεοπτικό σκηνογραφικό παράδοξο.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ