αληθινός-μαχητής-πού-βρίσκεται-σήμερ-5181

Αληθινός μαχητής: Πού βρίσκεται σήμερα ο μικρός Στέφανος που είχε καεί το 2016 σε φωτιά στο σπίτι του στη Λάρισα

Λάρισα: Πώς είναι σήμερα ο μικρός Στέφανος που είχε καεί το 2016 σε φωτιά στο σπίτι του

Η ιστορία του μικρού Στέφανου από τη Λάρισα είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο πριν από έξι χρόνια. Όλα ξεκίνησαν όταν στο διαμέρισμα 5ου ορόφου όπου έμενε ξέσπασε φωτιά από κερί, το οποίο χρησίμευε για να φωτίζεται το σπίτι, αφού λόγω οφειλών το ηλεκτρικό ρεύμα ήταν κομμένο.

Η φωτιά που ξέσπασε προκάλεσε στον μικρό πολλά εγκαύματα για τα οποία υποβλήθηκε σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων προκειμένου να αποκατασταθεί η υγεία του.

Λάρισα: Πώς ξέσπασε η φωτιά το 2016

Η 39χρονη μητέρα είχε τοποθετήσει ένα αναμμένο κερί σε άδειο πλαστικό μπουκάλι πάνω σε ένα ξύλινο τραπέζι δίπλα από έναν καναπέ και πολύ κοντά στον μικρό τρεισήμισι ετών τότε Στέφανο τον οποίο είχε τοποθετήσει στο βρεφικό του καροτσάκι και τον είχε δέσει με ιμάντες. Η ίδια μετέβη σε παρακείμενο χώρο της οικίας της και δη στην τουαλέτα του διαμερίσματός της, χωρίς προηγουμένως να σβήσει το κερί, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί φωτιά η οποία έλαβε διαστάσεις πυρκαγιάς, επεκτάθηκε στον χώρο του διαμερίσματος και συγκεκριμένα στον ανοιγόμενο καναπέ που χρησιμοποιούνταν ως κρεβάτι, λόγω δε των εύφλεκτων υλικών του καναπέ, η ένταση της φωτιάς ήταν μεγάλη, με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί μεγάλο πυροθερμικό φορτίο στο διαμέρισμα και να καούν αντικείμενα (έπιπλα, ρουχισμός, είδη κλινοστρωμνής, κουφώματα και ηλεκτρικές συσκευές, ενώ το αγοράκι υπέστη σοβαρά εγκαύματα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «Ελευθερία». Η 39χρονη καταδικάστηκε αυτή την εβδομάδα με ποινή φυλάκισης ενός έτους και τριετή αναστολή, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, η οποία παραπέμφθηκε κατηγορούμενη για εμπρησμό από αμέλεια, από τον οποίο εμπρησμό θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο. Έπειτα από αναγνώριση ελαφρυντικών το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας της επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή.

Λάρισα: Τι είπε η μητέρα του μικρού Στέφανου για την απόφαση του δικαστηρίου

Σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου η 39χρονη Δήμητρα, μητέρα του Στέφανου 9 ετών σήμερα, μιλώντας στο onlarissa.gr τονίζει: «Αρχικά να σας πω ότι την υπόθεση μου ανέλαβε ο κ. Κεχαγιόγλου από την Αθήνα και μάλιστα αφιλοκερδώς. Χαρακτηριστικά μου είπε το μόνο που θέλω από εσένα είναι ένα κερί και μια προσευχή. Θέλω αυτόν τον άνθρωπο να τον ευχαριστήσω θερμά για όσα έκανε για μένα, διότι το μόνο που ήθελα και παρακαλούσα ήταν να πάρω την αναστολή για να μην μείνουν τα δύο μου αγόρια χωρίς μητέρα. Έχω δύο γιους που εξαρτώνται από εμένα. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την απόφαση».

Λάρισα: Τι κάνει σήμερα ο μικρός Στέφανος

Ο Στέφανος σήμερα έξι χρόνια μετά την μεγάλη του περιπέτεια, είναι σε πολύ καλή κατάσταση όπως διαβεβαιώνει η μητέρα του και μάλιστα τονίζει: «Όποιος θέλει να δει το παιδί από κοντά, μπορεί να το κάνει, ας επικοινωνήσει μαζί σας και ας έρθει να το δει, άλλωστε ο απλός κόσμος είναι αυτός που με βοήθησε να σταθώ στα πόδια μου, εγώ και η οικογένειά μου».

Η οικογένεια σήμερα συνεχίζει να ζει στη Λάρισα και η οικονομική κατάστασή της είναι πολύ καλύτερη με την ίδια την μητέρα να εργάζεται ως καθαρίστρια στην Πρόνοια μέσα από το κοινωφελές πρόγραμμα του Δήμου. Ωστόσο ανησυχεί τι θα γίνει όταν αυτό λήξει σε λίγους μήνες.

Σε ό,τι αφορά τον μικρό Στέφανο, έχει κάνει άλματα προόδου με την υγεία του. Η μητέρα του εξηγεί: «Ο Στέφανος από θέμα επεμβάσεων έκανε ήδη τις τρεις πλαστικές αποκατάστασης στο κεφαλάκι του. Τον πήγα σε γιατρό στην Αθήνα τον οποίο μου σύστησε η κα Τατιάνα Στεφανίδου. Ο γιος μου εκτός του περιστατικού με την φωτιά είχε και μια ανεπάρκεια αορτικής βαλβίδας και παρακολουθείται από καρδιολόγο, ίσως σε μερικά χρόνια χρειαστεί να του τοποθετηθεί μπαλονάκι.

Το παιδί όμως είναι λειτουργικό, μετά από επίσκεψη σε γιατρούς στην Θεσσαλονίκη άρχισε και να μιλάει, θυμίζω ότι είναι ΑμεΑ, έχει επίσης δυναμώσει και έχει ψηλώσει, είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Πηγαίνει κανονικά σχολείο, στο Ειδικό Σχολείο της Γιάννουλης.

Επίσης, κάνει μαθήματα λογοθεραπείας – εργοθεραπείας ειδικής διαπαιδαγώγησης και ψυχοθεραπεία, βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο» θα συμπληρώσει η μητέρα.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ