μικροσκοπικό-σπίτι-στα-χανιά-είναι-μό-6831

Μικροσκοπικό σπίτι στα Χανιά: Είναι μόλις 40 τετραγωνικών, έχει όλες τις ανέσεις, μοιάζει με βίλα και το εσωτερικό του εντυπωσιάζει

Χανιά: Είναι 40τμ αλλά έχει όλες τις ανέσεις όπως μία βίλα

Ένας μικρός και άνετος θυσαυρός φαίνεται να υπάρχει κάπου στον νομό Χανίων. Πρόκειται για ένα σπίτι που είναι τόσο μικρό μα τόσο λειτουργικό και δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τις ανέσεις ενός μεγαλύτερου σπιτιού.

Το σπίτι φτιάχτηκε από τους αρχιτέκτονες του Studio Cadu Architects. Είναι 40τμ αλλά έχει όλες τις ανέσεις όπως μία βίλα.

Το μικρό σπίτι βρίσκεται στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στον Άγιο Ματθαίο των Χανίων. Ο συνδυασμός διαφόρων χρωμάτων, τα έπιπλα και οι υφές διαμορφώνουν μια εξοχική κατοικία. Όποιοι βλέπουν από κοντά το σπίτι, νιώθουν πως βρίσκονται σε μία χαρούμενη και χαλαρή ατμόσφαιρα.

Το μόνο που χρειάζεται, είναι ένας χώρος, ο οποίος προορίζεται για να αποφορτίσει τους ανθρώπους που διαμένουν εκεί. Σκοπός του είναι να τους ξεκουράσει από τις έννοιες τους. Δηλαδή, τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα οποία υπάρχουν και αποτελούν κομμάτι της ζωής.

Ένας διακριτικός καθρέπτης δίπλα από το παράθυρο κάνει τη διαφορά στις περισσότερες περιπτώσεις. Αυτό, διότι όποιος θέλει, μπορεί να καθρεπτίζεται, αλλά να κοιτάζει και έξω από το παράθυρο, παρατηρώντας το περιβάλλον.

Εξαιρετικά διαμορφωμένο καθιστικό, στο οποίο δεν λείπει τίποτα. Διαθέτει άνετο καναπέ, τηλεόραση και δικό του τραπεζάκι. Από εκεί και πέρα, διακριτή είναι και η κουζίνα, η οποία βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το καθιστικό, χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα σε κανέναν.

Εξωτερικό καθιστικό, το οποίο πολλοί θα ζήλευαν. Διαθέτει έναν άνετο και μεγάλο καναπέ, καρέκλες, αλλά και ένα μεγάλο τραπέζι για να τοποθετούν οι παρευρισκόμενοι τα ποτά και τα τρόφιμα τους.

Χανιά: Δείτε τον εσωτερικό και τον εξωτερικό χώρο του μικρού σπιτιού

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ