παράδειγμα-προς-μίμηση-ο-19χρονος-γιώργ-5752

Παράδειγμα προς μίμηση: Ο 19χρονος Γιώργος από την Ηλεία πέρασε στο Πάντειο, ενώ η οικογένειά του δεν είχε ούτε να φάει

19χρονος από την Ηλεία: Η συγκινητική ιστορία του νεαρού που κατάφερε να συγκινήσει ολόκληρη την Ελλάδα

Η ιστορία του τότε 19χρονου Γιώργου από την Ηλεία ήταν μία από αυτές που είχαν «σαρώσει» το διαδίκτυο και είχαν συγκινήσει το τηλεοπτικό κοινό. Πιο συγκεκριμένα το αγόρι κατάφερε να περάσει με άριστα στη σχόλη που επιθυμούσε, τη στιγμή που στο σπίτι του η οικογένειά του δεν είχε να φάει.

Ο 19 χρονος Γιώργος από την Ηλεία μίλησε στην εκπομπή του STAR, «Αλήθειες με τη Ζήνα» για τη ζωή του

Παρά το γεγονός ότι κατάφερε να περάσει στο Οικονομικό Τμήμα της Παντείου, η ζωή για τον 19χρονο Γιώργο ήταν αρκετά σκληρή.

Ο 19χρονος μεγάλωσε μαζί με τον μικρότερο αδελφό του σε ένα χωριό του Πύργου Ηλείας. Από το 2014, όταν ο πατέρας του έχασε τη δουλειά του, άρχισαν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα για την οικογένεια.

Οι δύο γονείς δεν μπορούσαν να προσφέρουν ούτε τα απαραίτητα στα παιδιά τους, ενώ υπήρχαν μέρες που ακόμη και το φαγητό έλειπε από το τραπέζι. Ο πατέρας αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ενώ η μητέρα αναγκάζεται να βγαίνει στην επαιτεία προκειμένου να βοηθήσει τα παιδιά της.

Παράλληλα ο μικρός αδελφός του έπαθε αβιταμίνωση λόγω της ελλιπούς διατροφής του.

Παρότι αυτός και η οικογένειά του δεν είχαν να φάνε, κατάφερε να περάσει στο Πανεπιστήμιο.

O Γιώργος έπαιζε ποδόσφαιρο σε τοπική ομάδα. Μετά το σχολείο πήγαινε στο γήπεδο, έκανε μπάνιο εκεί και διάβαζε μιας που είχε περισσότερη ζέστη από ότι είχε το σπίτι του, καθώς και ζεστό νερό.

Μια χρονιά αφότου τελείωσε το σχολείο, αποφάσισε να δώσει πανελλαδικές. Το πρωί δούλευε σε έναν γαιοκτήμονα, μαζεύοντας ελιές και το απόγευμα παρακολουθούσε μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο. Με τα λεφτά που έβγαζε από τη δουλειά, αγόραζε τα βασικά τρόφιμα για να επιβιώσει η οικογένεια του και κυρίως ο μικρός αδελφός του.

19χρονος από την Ηλεία: «Ήμουν νηστικός τις περισσότερες μέρες»

Εν τέλει κατάφερε να περάσει στο Οικονομικό Τμήμα του Παντείου Πανεπιστήμιου. Όμως αυτό που έμενε πλέον να βρει ένα σπίτι προκειμένου να ολοκληρώσει τις σπουδές του… Και το όνειρο του δεν άργησε να πραγματοποιηθεί, καθώς ένας φίλος της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» – που δε θέλησε να κατονομαστεί – δεσμεύτηκε δημόσια να αναλάβει όλα τα έξοδα του Γιώργου.

«Γιώργο μου, εμένα με έχεις κατασυγκινήσει. Θα μείνεις στην Αθήνα και ότι χρειάζεσαι είμαι κοντά σου σε όλα. Να μη στεναχωριέσαι. Είσαι σπουδαίο παιδί και μ’αρέσουν οι άνθρωποι οι δυνατοί που βάζουν στόχους θα βοηθήσω να προχωρήσει η ζωή σου όμορφα», δήλωσε ο τηλεθεατής και φίλος της Ζήνας Κουτσελίνη.

Τα συγκλονιστικά λόγια του 19χρονου Γιώργου από την Ηλεία

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ