δεν-το-έχει-ο-μίλτος-τεντόγλου-ο-έλληνα-32995

Δεν το έχει ο Μίλτος Τεντόγλου: Ο Έλληνας αθλητής που έχει στην συλλογή του το πανελλήνιο ρεκόρ

Στίβος: Ο Έλληνας αθλητής με το πανελλήνιο ρεκόρ

Μπορεί ο Μίλτος Τεντόγλου να “σαρώνει” στα χρυσά όμως του λείπει ένα ρεκόρ από την συλλογή του. Αυτό είναι το πανελλήνιο ρεκόρ στο μήκος το οποίο ανήκει σε έναν άλλον Έλληνα αθλητή.

Ποιος το έχει; Ο Λούης Τσάτουμας. Είναι 8,66μ και το πέτυχε το 2007 στην ιδιαίτερη πατρίδα του στην Καλαμάτα και στα “Παπαφλέσσεια”.

Τον Αύγουστο του 1991 στο Τόκιο και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου ο Μάικλ Πάουελ πηδάει στα 8,95μ και κάνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος.

Το προηγούμενο ήταν 8,90μ, το είχε πετύχει ο Αμερικανός Μπομπ Μπίμον στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1968 στο Μεξικό.

Ο Μάικ Πάουελ ακόμη και σήμερα, 32 χρόνια μετά, είναι ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο μήκος με τον Μίλτο Τεντόγλου να ονειρεύεται να του το… πάρει.

Το όνειρο αυτό για τον Έλληνα πρωταθλητή δύσκολα θα γίνει πραγματικότητα. Έχει όμως άλλο ένα το οποίο σύντομα θα πάρει σάρκα και οστά.

Ο Μίλτος Τεντόγλου με το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης συμπλήρωσε την απίθανη συλλογή του.

Έχει πλέον χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα (ανοιχτός-κλειστός) και σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (ανοιχτός-κλειστός).

Το ρεκόρ κρατάει 16 χρόνια αλλά είναι θέμα χρόνου να το καταρρίψει ο Μίλτος Τεντόγλου. Μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στη Βουδαπέστη δήλωσε απογοητευμένος στην ΕΡΤ αφού ήθελε ένα άλμα στα 8,70μ το οποίο μαζί με το χρυσό θα του χάριζε και το πανελλήνιο ρεκόρ.

Δεν τα κατάφερε. Το καλύτερο άλμα της καριέρας του το έχει σημειώσει στην Καλλιθέα. Είναι το 8,60μ από το μίτινγκ αλμάτων του 2021.

Το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο το πήρε με άλμα στα 8,41μ. Το χρυσό στο τελευταίο Ευρωπαϊκό στο Μόναχο με 8,52μ όσο χρειάστηκε δηλαδή να πηδήξει και για ν’ ανέβει στην κορυφή στη Βουδαπέστη.

Τόσο ο Μίλτος Τεντόγλου όσο και ο Γιώργος Πομάσκι πιστεύουν ότι είναι θέμα χρόνου το άλμα που θα δώσει πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο Λούης Τσάτουμας είχε καταρρίψει το 8,36μ του Κώστα Κουκοδήμου το οποίο είχε γίνει το 1994 στα Χανιά και κράτησε 13 χρόνια. «Είναι πρώτος. Είναι ο καλύτερος. Του το είχα πει ότι μπορεί να κάνει το ρεκόρ. Του εύχομαι να γίνει και Ολυμπιονίκης» είχε πει τότε ο Κώστας Κουκοδήμος.

Η ευχή του Λούη Τσάτουμα στον Μίλτο Τεντόγλου για το ρεκόρ στον στίβο

Το ρεκόρ του Καλαματιανού έχει ήδη κρατήσει 16 χρόνια αλλά ο ίδιος σε δηλώσεις του πριν από ένα χρόνο είχε σημειώσει: «Του εύχομαι να το καταρρίψει».

Σε πρόσφατη δήλωσή του για τον Μίλτο ο Λούης είπε: «Θεωρώ ότι θα ζήσουμε κι άλλες μεγάλες στιγμές μαζί του. Ασυζητητί είναι ο καλύτερος άλτης του μήκους των τελευταίων χρόνων».

Ο Μίλτος Τεντόγλου ψάχνει ένα άλμα στα 8,70μ για να “διαλύσει” και το ρεκόρ και ίσως το πετύχει στην Ελλάδα όπως ο Κουκουδήμος (Χανιά) και ο Τσάτουμας (Καλαμάτα) ή στο εξωτερικό αφού το 2024 ακολουθεί Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Ρώμη και Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι.

Το 2022 είχε πει για το ρεκόρ του Τσάτουμα ο Μίλτος Τεντόγλου: «Στον ανοιχτό θα κυνηγήσω το πανελλήνιο ρεκόρ. Το ρεκόρ ανδρών γράφει ακόμη Τσάτουμας.Πρέπει να το πάρω. Αν βρω καλές συνθήκες πιστεύω θα καταφέρω να κάνω φέτος το ρεκόρ του Λούη».

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ